Savaitės pradžia žada sausus ir saulėtus orus | KaunoDiena.lt

SAVAITĖS PRADŽIA ŽADA SAUSUS IR SAULĖTUS ORUS

  • 1

Savaitės pradžioje įsivyraus sausi, be kritulių orai. Naktimis dar vyraus šaltukas, o dienomis orai po truputį šils.

Sekmadienį dieną temperatūra laikėsi tarp 8-12 laipsnių šilumos, arčiau jūros - apie 6 laipsnius, o pietiniame šalies pakraštyje oras buvo sušilęs ir iki 13 laipsnių šilumos, LRT Radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Tačiau, anot sinoptiko, šiluma jau traukiasi, temperatūra ir Pietų Lietuvoje pamažu pradeda žemėti, o artėjant vakarui ji ir toliau žemės.

Beveik visa ateinanti savaitė bus sausesnė, nes orus lems aukšto atmosferos slėgio sūkurys, kuris Lietuvos orus veiks jau pirmadienį. Tad debesų bus nedaug, nebent dar naktį Aukštaitijoje bus jų kiek daugiau, bet kritulių tikimybė labai menka, sakė sinoptikas V. Sakalauskas. Sekmadienio vakarą vėjas nurims ir naktį jau pūs iš šiaurės vakarų, vakarų, 6-11 m/s greičiu. Temperatūra žemės ir antroje nakties pusėje, ji svyruos nuo 3 laipsnių šalčio daugelyje rajonų iki 2 laipsnių šilumos arčiau jūros. Pirmadienį dieną dažniau džiugins saulė, debesų bus nedaug, tad ir kritulių jau nenumatoma. Išliks vakarų, šiaurės vakarų vėjas, temperatūra pakils iki 5-10 laipsnių šilumos.

Toliau orai irgi bus monotoniški, sakė sinoptikas V. Sakalauskas, juos lems anticiklonas, tad ir antradienį kritulių nenumatoma, vėjas bus visai ramus. Naktį bus mažai debesuota, ramu, todėl temperatūra pažemės iki 1-6 laipsnių šalčio, o dieną sušils iki 6-11 laipsnių šilumos. Ir trečiadienį, ir ketvirtadienį kritulių nesulauksime. Tik po truputėlį stiprės pietryčių vėjas. Trečiadienį ir ketvirtadienį dienomis kai kur jo gūsiai pasieks 15-18 m/s. Naktimis temperatūra priartės prie nulio, o dienos bus po truputėlį šiltesnės. Trečiadienį bus 8-13, ketvirtadienį - 9-14 laipsnių šilumos. Panašūs orai bus ir penktadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zelemuncikas

Sakalauskas, gerus orus įsipareigojo padaryti pirmadienį,bet,kaip tikras stachanovietis įsipareigojimus įvykdė para anksčiau..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS