Savaitgalį vyraus debesuoti ir lietingi orai | KaunoDiena.lt

SAVAITGALĮ VYRAUS DEBESUOTI IR LIETINGI ORAI

Savaitgalio orai bus debesuoti ir lietingi. Šeštadienis bus vėsus, sekmadienį kiek prasisklaidžius debesims bus šilčiau, trumpam pasidžiaugsime ir saule.

Šeštadienio orai kels rudenišką nuotaiką, dangų dengs žemi niūrūs debesys, protarpiais nulis lietus, tik vakare, pradedant pietvakariniais rajonais, debesys pradės sklaidytis, LRT radijui sakė sinoptikė Alva Nagelytė.

Pasak jos, dieną bus ir drėgna, ir gana vėsu. Temperatūra daug kur tesieks 17-19 laipsnių šilumos, truputį šilčiau – apie 20-21 laipsnį tikimasi kai kuriuose pietvakariniuose bei kraštiniuose šiauriniuose rajonuose.

Didelę dienos dalį šalyje pūs įvairių krypčių nuo silpno iki vidutinio stiprumo vėjas. Rytų Lietuvoje jis daugiausia bus iš pietryčių, vakaruose – iš pietvakarių bei vakarų, o prie jūros – net iš šiaurės. Antroje dienos pusėje pamažu įsivyraus vakarinių krypčių vėjas, pajūryje trumpam kils gana stiprūs šiaurės vakarų vėjo gūsiai.

Orai sekmadienį, pasak sinoptikės A. Nagelytės, keisis. Ateinančią naktį jau debesys sklaidysis, tik šiaurės rytiniuose rajonuose jie kiek ilgiau užtruks, dar gali nakties pradžioje ir palynoti.

Vėjas pamažu suksis iš pietų, pietryčių. Naktis jau bus vėsesnė, temperatūra pažemės iki 9-13 laipsnių šilumos, prie jūros bus apie 14-16 laipsnių šilumos. Dieną sustiprėjęs pietryčių vėjas į Lietuvą atgins šiltų orų bangą, tačiau ta šiluma ir saule ilgiau galėsime džiaugtis tik Rytų Lietuvoje.

Apie vidurdienį vakariniame šalies pakraštyje jau pasirodys lietaus debesys ir trumpi, bet gana intensyvūs lietūs ypač vakarinėje šalies pusėje lydimi perkūnijos slinks vis labiau į rytus, vakare jau pasieks ir rytinius šalies pakraščius. Aukščiausia dienos temperatūra rytinėje šalies pusėje kils iki 24-26 laipsnių šilumos, o Žemaitijoje bus nuo 20-23 laipsnių šilumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pamatysite...

Vėjai nepastovios krypties, orai permainingi, temperatūra svyruojanti, norai neaiškūs - visiškas neapibrėžtumas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS