Seimas leido antstoliams tapti politikais | KaunoDiena.lt

SEIMAS LEIDO ANTSTOLIAMS TAPTI POLITIKAIS

Seimas leido antstoliams dalyvauti renkamų institucijų veikloje, bet ne ilgiau kaip penkerius metus.

Seimas antradienį priėmė tokias Antstolių įstatymo pataisas: už balsavo 114, prieš nebuvo, o susilaikė septyni parlamentarai.

Konservatorius Vilius Semeška teigė, kad sudarant antstoliams galimybę tapti savivaldos politikais regionuose bus sutrikdytos jų paslaugos.

„Antstolių regionuose žmonės negali pasirinkti, jie tiesiog priskiriami ir įsivaizduokite, antstolis tampa politiku, o tol, kol jis politikuoja, tai jo kontorai vadovauja jo atstovas. Nemanyčiau, kad tai yra visiškai gerai“, – Seimo posėdyje teigė jis.

„Drįsčiau abejoti, ar tikrai turėtume pritarti, kad antstolis politikas, nors ir laikinai suspenduoja savo, kaip antstolio, veiklą, bet jo biurui vadovauja jo atstovas ir tam tikrą vis tiek įtaką turi regione, ar tai užtikrintų pasitikėjimą antstolių institutu“, – pridūrė jis.

Seimas taip pat uždraudė antstoliams bei jų padėjėjams būti įmonių, kurių veikla susijusi su skolų išieškojimu, turto saugojimu ir vertinimu, teisinėmis, tarpininkavimo paslaugomis, savininkais bei pakeitė antstolio kvalifikacinio egzamino tvarką – nustatė, kad jo rezultatai galios penkerius metus.

Jeigu per penkerius metus išlaikius egzaminą antstolis pradeda eiti pareigas, rezultatų galiojimo terminas pratęsiamas, kol jis eis šias pareigas. Kai kuriais atvejais antstoliai bus atleidžiami nuo egzamino.

Antstolių skaičius jų veiklos teritorijose bus nustatomas atsižvelgiant į gyventojų skaičių ir praėjusių trejų metų jų pajamų medianą. Teisingumo ministerija kasmet iki spalio 1 dienos įvertins poreikį keisti antstolių skaičių ir jų veiklos teritorijas.

Seimas nustatė, kad antstolis, norintis dalyvauti konkurse eiti pareigas kitoje teritorijoje, turi būti išdirbęs toje pačioje teritorijoje ne mažiau kaip penkerius metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Hm

At iska jau prisichvatizavote? Skandalas jau paruoštas. Laukite spaudos dėmesio , dublikatas bus pateiktas ir užsienyje. Negalvokie kad islipsite sausį.

o a lia Seimas leido VISIEMS anstoliams

tapt politikais -ar tiktai TIEMS kurie jau prisivoge ir prisiprichvatizavo y savo kisene iki soties ???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS