Seimas iš naujo svarstys pataisas dėl miško žemės pirkimo | KaunoDiena.lt

SEIMAS IŠ NAUJO SVARSTYS PATAISAS DĖL MIŠKO ŽEMĖS PIRKIMO

Seimas iš naujo svarstys prezidento Gitano Nausėdos vetuotą įstatymą dėl miško žemės įsigijimo ribojimo.

Už tai, kad pataisos būtų svarstomos iš naujo, balsavo 74 Seimo nariai, trys parlamentarai balsavo, kad prezidento siūlomi pakeitimai būtų nepriimti. Gavęs Kaimo reikalų komiteto išvadą, Seimas dėl veto apsispręs ketvirtadienį. 

Prezidento vyriausioji patarėja Jūratė Šovienė tikino, kad Seimo priimtos pataisos proteguoja stambius miško žemės valdytojus.

„Tai ką jie turi, tai ir turės, o kiti negalės daugiau įsigyti“, – tvirtino ji.

Seimo liepos 23 dieną priimtos pataisos leidžia vienam ar susijusiems savininkams įsigyti ne daugiau kaip 1,5 tūkst. hektarų miško žemės. Taip esą siekiama išvengti miško žemės koncentracijos ir sumažinti neigiamą pramoninio miško kirtimo įtaką aplinkai.

Tačiau G. Nausėda teigia, kad tokius ribojimus lengvai apeis nesąžiningi pirkėjai per apsimestinius sandorius ar nuosavybės padalinimą atskiriems subjektams.

Pasak prezidento, tai neapsaugos miškų nuo plyno kirtimo, o asmenys, įsigiję daugiau žemės iki įstatymo pataisų įsigaliojimo turėtų konkurencinį pranašumą prieš kitus rinkos dalyvius, kurie šios ribos viršyti nebegalėtų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Niekas

nesivadovauja pagrindiniu mūsų šalies dokumentu - Lietuvos Respublikos Konstitucija. Va ir emigrantams apygardą sugalvojo, čia - vėl darkys miškų įstatymą. Jau bet kuriai kaimo bobutei aišku, kad vyksta totalus naikinimas o jie vis ,,tvarko"miškų žemės pardavimus. STABDYTI VISKĄ REIKIA!!! Atstatyti urėdijas, pažaboti savininkus ir suskaičiuoti nuostolius Valstybei, padarytus betvarkės ir miškų naikinimo vajaus. Miškų atžvilgiu privalo būti vienintelė nuostata : miškai turi būti kruopščiai tvarkomi ir tausojami.Kertama tik sausuoliai ir krūmai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS