Seimas nuo kitų metų įteisino alkoblokus | KaunoDiena.lt

SEIMAS NUO KITŲ METŲ ĮTEISINO ALKOBLOKUS

Parlamentarai penktadienį įteisino antialkoholinių variklio užraktų naudojimą transporto priemonėse.

Už Susisiekimo ministerijos rengtas atitinkamas įstatymo pataisas balsavo 87 Seimo nariai, vienas buvo prieš, šeši susilaikė.

Saugaus eismo automobilių keliais įstatymas papildytas vadinamojo alkobloko apibrėžimu ir numatyta, kad gali būti skirta nuobauda – draudimas vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengti antialkoholiniai variklio užraktai.

Pagal pataisą, antialkoholinis variklio užraktas – įtaisas, neleidžiantis užvesti transporto priemonės variklio, jeigu transporto priemonės vairuotojo iškvėpto oro ėminyje aptinkama alkoholio.

Taip pat nustatyta, kad pasibaigus teisės vairuoti transporto priemones atėmimo laikui, asmeniui, kuriam paskirta administracinio poveikio priemonė – draudimas vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengti antialkoholiniai variklio užraktai, šio draudimo laikotarpiu grąžinama teisė vairuoti tik transporto priemones, kuriose įrengti antialkoholiniai variklio užraktai.

Pataisos pradės galioti 2020 metų sausio 1 dieną.

Tačiau Seimas penktadienį nepriėmė kito su alkoblokų įteisinimu susijusio teisės akto – Administracinių nusižengimų kodekso papildymo. Jame turėtų būti nustatytas alkoblokų įrengimas kaip alternatyvi bausmė ar jos sumažinimas.

Pagal projektą, teisėsaugos institucijos galėtų spręsti, kurią iš dviejų administracinio poveikio priemonių skirti asmeniui, kuris vairavo transporto priemonę neblaivus. Pats pažeidėjas taip pat turėtų teisę pasirinkti, ar sumoka skirtą baudą su teisės vairuoti atėmimu ilgesniam laikotarpiui, ar netenka teisės vairuoti trumpesniam laikui, bet su sąlyga, kad atgavęs vairuotojo pažymėjimą tam tikrą laiką negalės vairuoti automobilio be jame įrengto antialkoholinio variklio užrakto.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Alkoblogas

Kas ir parodo visišką valdžios neįgalumą kovojant su alkoholio vartojimu

Terminatorius

Supraščiau jei alkoblokai būtų privalomi tik seimo narių automobiliuose.O dabar....?!

autoelektrikas

Balsavio metu daugeu ir nebuna ,kaip iki 94 seimunu ,tai gal tiek ir uztenka svarbes problemas spresti...dar kitas faktas ,,reikia buti visiskam idijotui kaskokiam valkatai kuris nemoketu to sudo apeit,as tai matau biznio plana garaziukams ir sau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS