Seimo komitetai rengia bendrą posėdį dėl automobilių keliamos taršos tikrinimo | KaunoDiena.lt

SEIMO KOMITETAI RENGIA BENDRĄ POSĖDĮ DĖL AUTOMOBILIŲ KELIAMOS TARŠOS TIKRINIMO

Seimo Aplinkos apsaugos bei Teisės ir teisėtvarkos komitetai pirmadienį rengia bendrą posėdį, kuriame bus svarstomas klausimas dėl aplinkos apsaugos pareigūnų vykdomos transporto priemonių į aplinką išmetamų teršalų valstybinės kontrolės.

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) keliuose prevenciškai tikrina automobilių keliamą taršą jau nuo balandžio mėnesio. AAD Vilniaus aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas Edgaras Skrebė yra pažymėjęs, kad prevencinių reidų metu administracinės sankcijos dar nėra taikomos, o tikrieji reidai galėtų prasidėti pavasario viduryje.

E. Skrebė yra sakęs, kad galima bauda už teršalų normatyvų viršijimą – nuo 100 iki 300 eurų.

Nuo sausio 1 d. AAD įgaliotas keliuose tikrinti automobilių keliamą taršą. Tai reiškia, kad aplinkosaugininkai galės be kitų institucijų dalyvavimo tikrinti ir nustatyti, ar automobiliai viršija numatytas oro taršos normas techniškai tvarkingiems automobiliams ir „čia ir dabar“ panaikinti techninės apžiūros dokumentų galiojimą.

Nustačius, kad transporto priemonės išmetamųjų dujų kiekis viršija ribines vertes arba esant bet kokiam skysčio (pavyzdžiui, tepalų, kuro) nuotėkiui dėl kurio gali būti padaryta žala aplinkai arba sukeltas pavojus kitiems kelių eismo dalyviams, bus naikinamas privalomosios transporto priemonių techninės apžiūros dokumento galiojimas ir transporto priemonė nebegalės dalyvauti eisme.

Per metus planuojama patikrinti nuo 9 tūkst. iki 15 tūkst. automobilių.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

>kontūzytas

nepatinka, už čemodano ir jau kutuziniesi po maradoro saule.

Vėjai verčia miškus :)

Kada kiaušingalvis baigs dergtis?

Kutūzovas \\\\\.../////

Viskas karui,viskas marui,viskas u'kRams.___Kad juos šikančius supalerižuotų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS