Seimo pirmininkė: dabartinė prokuratūros pauzė dėl K. Bartoševičiaus šiek tiek stebina | KaunoDiena.lt

SEIMO PIRMININKĖ: DABARTINĖ PROKURATŪROS PAUZĖ DĖL K. BARTOŠEVIČIAUS ŠIEK TIEK STEBINA

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad ją stebina dabartinė pareigūnų pauzė tiriant galimą nepilnamečių seksualinį prievartavimą ir tvirkinimą, susijusį su Seimo nario mandato atsisakiusiu Kristijonu Bartoševičiumi.

„Tame rašte, kurį aš gavau, buvo akivaizdu, kad yra skubama, kad prašoma Seimo priimti neatidėliotinus sprendimus, neatidėliotinai šaukti neeilinę sesiją, tai galima sakyti, kad dabartinė pauzė šiek tiek stebina“, – antradienį televizijos TV3 laidai „Dėmesio centre“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Tiek, kiek tame figūravo Seimas, jokių kliūčių apklausti žmogaus nebeliko. Dabar kamuoliukas jau tikrai yra Generalinės prokuratūros rankose“, – pridūrė ji.  

Generalinė prokuratūra iki šiol nėra pranešusi apie K. Bartoševičiui pateiktus oficialius įtarimus. 

Dabar kamuoliukas jau tikrai yra Generalinės prokuratūros rankose.

Apie Generalinės prokuratūros planus kreiptis į Seimą dėl parlamentaro teisinės neliečiamybės panaikinimo V. Čmilytė-Nielsen teigė sužinojusi tą patį penktadienį, kai K. Bartoševičius pateikė prašymą atsisakyti Seimo nario mandato, tai yra sausio 20 dieną.

Seimo pirmininkė tikino, jog generalinės prokurorės žodžiu pateikta informacija buvo nuasmeninta, nenurodant frakcijos ar partijos, kuriai priklausė Seimo narys, dėl kurio imuniteto panaikinimo ketinta kreiptis.

„Aš sužinojau penktadienį, kuomet žodžiu generalinė prokurorė mane informavo, jog netrukus bus toks kreipimasis į Seimą, kuriuo bus raginamas Seimas kviesti neeilinę sesiją. Tačiau ta informacija buvo ne tik nuasmeninta – man nebuvo pasakyta nei kokiai politinei partijai, nei frakcijai priklauso“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Tai buvo gyvas pokalbis ir man nebuvo suteikta jokia informacija apie tai, koks tai asmuo“, – pridūrė ji. 

K. Bartoševičiaus pareiškimą dėl Seimo nario mandato atsisakymo Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gavo elektroniniu paštu sausio 20 dieną, apie 20 valandą, jam būnant komandiruotėje. Praėjusį antradienį jo mandatas panaikintas.

Apie tai, jog generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimo pirmininkę dėl būtinybės spręsti leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti Seimo nario K. Bartoševičiaus teises klausimą, Generalinė prokuratūra pranešė pirmadienį – sausio 23 dieną. Prokuratūros pranešimas paskelbtas porą valandų po to, kai K. Bartoševičius patvirtino BNS atsisakantis parlamentaro mandato, bet šį žingsnį aiškino asmeninėmis priežastimis.

V. Čmilytė-Nielsen tikino su niekuo nesidalijusi iš generalinės prokurorės gauta informacija: „Tai ne tokia informacija, kuria dalinamasi (...) Aš žinojau nuasmenintą informaciją ir nesidalinau“.

Ji teigė, kad Seimo nario, kurio teisinę neliečiamybę bus prašoma panaikinti, pavardę pirmą kartą išgirdo būtent pirmadienį. Pasak parlamento vadovės, pirmasis iš generalinės prokurorės gautas kreipimasis taip pat buvo nuasmenintas. 

„Aš telefonu tiesiog informavau generalinę prokurorę, jog yra gautas jos raštas, kreipimasis ir taip pat atkreipiau jos dėmesį, kad VRK yra gautas vieno Seimo nario prašymas atsisakyti mandato“, – teigė Seimo pirmininkė. 

„Aš paprašiau, kad generalinė prokurorė mane informuotų, ar po Vyriausios rinkimų komisijos posėdžio, kuris buvo numatytas antradienį, dar išlieka poreikis kviesti neeilinę sesiją“, – pridūrė ji. 

Pasak V. Čmilytės-Nielsen, kreipimąsi su Seimo nario pavarde Generalinė prokuratūra jai atsiuntė po pranešimo spaudai. 

„Generalinė prokurorė telefonu pokalbio metu mane informavo, kad iškart su ja susisiekė „Lietuvos ryto“ žurnalistas, taigi, informacija kažkaip suvaikščiojo ir, matyt, (Generalinė prokuratūra – BNS) matė poreikį jau daryti pranešimą spaudai“, – teigė Seimo pirmininkė.   

K. Bartoševičius 2020 metais į Seimą išrinktas su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais, bet jis nėra šios partijos narys. Partijos vadovas Gabrielius Landsbergis praėjusią savaitę kategoriškai paneigė, kad partijos vadovybė galėjo turėti informacijos apie atliekamą ikiteisminį tyrimą ir ją perduoti komandiruotėje Čilėje buvusiam K. Bartoševičiui.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

ir tiksliai ir labai laiku.

"superbybmonstris" :)))!!!! O kaip teisingai įvardint odiozinį super vagį MASIULĮ ir jį "nuožmiai" persekiojusią mūsų ne mažiau odiozinę valdžiukę?

Simonas

Užtat dabar visos Lietuvos eilinius teisia lyg konvejeriu,kad uždangą padarytą Seimūnui.Juk taip ir būna,kad po ilgesnio laiko tiesiog užmarinuoja ir baigta.

Ką mįslita čilėhe veikė?!

Čiloukus tratino?! Ką tas superbybmonstris toliau būtų veikęs Indijoj?! Qrva, kokie kelionių kelnių gabaritai?! Ištisai darbuose, nuo čilės iki indijos :D:D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS