Šiaulių meras apie koronaviruso identifikavimą: tai sėkmės atvejis | KaunoDiena.lt

ŠIAULIŲ MERAS APIE KORONAVIRUSO IDENTIFIKAVIMĄ: TAI SĖKMĖS ATVEJIS

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas po miesto savivaldybėje surengto ekstremalių situacijų posėdžio paneigė visuomenėje plintančius gandus, kad koronavirusu užsikrėtusi moteris yra Šiaulių progimnazijos „Juventa“ mokytoja.

Taip pat politikas informavo, kad, reaguojant į Šiauliuose nustatytą koronaviruso atvejį, mokytis nuotoliniu būdu bus rekomenduojama mokiniams, besilankiusiems Italijos mažos rizikos regionuose, tačiau, pasak A. Visocko, masiniai renginiai kol kas ribojami nebus.

„Šitas žmogus, kuris dabar yra ligoninėje, nėra „Juventos“ mokytojas“, – patvirtino A. Visockas.

Šiaulių miesto meras taip pat pasidžiaugė koronavirusu užsikrėtusios moters sąmoningumu.

„Tai yra visiškai sąmoningas atvejis, kai žmogus pats kreipėsi, pats save izoliavo, ir turime tam tikra prasme sėkmės atvejį“, – džiaugėsi jis.

Pasak politiko, reaguojant į Šiaulių mieste užfiksuotą koronaviruso atvejį, savivaldybėje rengtame ekstremalių situacijų posėdyje buvo nutarta „kad vaikams, kurie keliavo mažos rizikos regionuose, bus rekomenduojama mokytis nuotoliniu būdu“.

Tai yra visiškai sąmoningas atvejis, kai žmogus pats kreipėsi, pats save izoliavo, ir turime tam tikra prasme sėkmės atvejį.

Visgi politikas patvirtino, kad dėl susidariusios situacijos bent jau kol kas masinių renginių atšaukti neketinama.

„Dėl renginių rekomenduojame gyventojams prisiimti asmeninę atsakomybę ir, jeigu manote ar jaučiate riziką, tai tiesiog nedalyvaukite renginiuose. O nutraukti visų renginių, kurie jau vyksta ir šiandien, ir rytoj, tiesiog neįmanoma (...). Ir tokio nurodymo iš Vyriausybėje vykstančios komisijos nėra. Yra rekomendacija, ir mes tos rekomendacijos laikysimės“, – sakė jis. Taip pat A. Visockas patikino, kad viešasis transportas Šiaulių mieste yra visiškai dezinfekuojamas.

Vis dėlto, pasak politiko, buvo sutarta, kad Ekstremalių situacijų komisija gali rinktis bet kokiu momentu, nesvarbu darbo diena ar nedarbo diena.

Miesto meras taip pat akcentavo, kad asmenys, įtariantys, jog yra užsikrėtę koronavirusu, jokiu būdu neitų į savo gydymo įstaigą.

„Jeigu manote, kad turite šią ligą, jokiu būdu neikite į gydymo įstaigą. Tai yra taisyklė numeris vienas“, – atkreipė dėmesį A. Visockas.

„Izoliacija yra vienintelis tikras kelias suvaldyti šią ligą“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Už kiek gavai teisę pirmuoju viruso miestu pasikelbt, kiek tau Kaunas už dėmesio nukreipimo muo jo sumokėjo?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS