Šilalės skiepų skandalas: antrosios COVID-19 vakcinos dozės neatvyko tik R. Ūselis | KaunoDiena.lt

ŠILALĖS SKIEPŲ SKANDALAS: ANTROSIOS COVID-19 VAKCINOS DOZĖS NEATVYKO TIK R. ŪSELIS

„Visi gavo antrą vakcinos dozę, kurie buvo paskiepyti pirmąjį kartą. Visi darbuotojai, visi pasiskiepijusieji gavo antrą skiepą“, – portalui kauno.diena.lt ketvirtadienio popietę teigė bendrovės „Ambulansas“ valdomos Šilalės greitosios medicinos pagalbos stoties vedėja Loreta Kalnikaitė. Tiesa, bendrovės „Ambulansas“ generalinis direktorius Ričardas Ūselis, kuris, kaip ir jo šeima, nuo koronaviruso pirmąjį kartą buvo paskiepytas galimai be eilės, į gydymo įstaigą neatvyko. Tad verslininkas nuo koronaviruso kol kas antrą kartą paskiepytas nebuvo. 

„Jis kol kas negavo antro skiepo, nes neturėjo galimybės atvykti“, – ketvirtadienio popietę teigė L. Kalnikaitė. 

Portalas lrt.lt skelbia, kad R. Ūselis susirgo. Jo žmona tikino, kad vyras serga ne koronavirusu. 

Paklausta, ar R. Ūselis skiepytis neatvyko, nes susirgo, L. Kalnikaitė teigė šios informacijos negalinti nei paneigti, nei patvirtinti.

Pasiteiravus, ar atvyko kiti skiepijimo be eilės skandale minimi penki asmenys, pašnekovė dar kartą patvirtino: „Atvyko visi, kurie turėjo atvykti“. 

„Daug žmonių skiepijama, apie visus rašykite, – moteris teigė, kad R. Ūselio ir jo šeimos atvejis „nėra įdomus“. – Šis šaršalas jau baigėsi. Jie turėjo teisę gauti pirmąjį skiepą: sausio 7 ir 8 dienomis buvo skiepijami visi darbuotojai, išskirtų prioritetų nebuvo. Jeigu žiūrime į teisės aktus, ministro įsakymus, tai tuomet galiojo gruodžio 23 dienos įsakymas, kur buvo parašyta, kad visi darbuotojai, išskyrus slaugos ir palaikomojo gydymo (turi būti paskiepyti, aut.past.). Visi. Ir visos Lietuvos yra paskiepyti, tai kuo mes išskirtiniai? “

L. Kalnikaitė teigė taip pat paskiepta abiem dozėmis nuo koronaviruso.

Primename, kad sausio pradžioje Šilalės rajone medikams skirta vakcina buvo paskiepytas įmonės „Ambulansas“ vadovas R. Ūselis ir jo šeimos nariai, atvykę iš Vilniaus.

Paaiškėjo, kad sąraše galimai be eilės buvo paskiepytas ir verslininkas Juozas Pranckevičius, siejamas su Ūselių šeima. J. Pranckevičius dėl šio incidento atsiprašė, kai tuo tarpu R. Ūselis problemos čia neįžvelgė.

„Jokių komentarų. Jau nusibodo man čia – jau dabar laikraščių neužteks, kiek apie Ūselius rašo. Labai ačiū“, – sausio 11 dieną portalui kauno.diena.lt tarstelėjo „Ambulanso“ vadovas ir platesnio komentaro apie susiklosčiusią eskaluojamą situaciją nepateikė.

Paklaustas, ar nesigaili dėl pastarojo poelgio jis LNK žinioms teigė: „Kaluosi kryžių ir reiks prisikalti. Ironiškai, ne ironiškai – jau žinote, taip jaučiasi, kad iššaudžiau visą Šilalę ir pridariau.“

Be to, „Ambulanso“ vadovas buvo įsitikinęs – visa jo šeima turėtų gauti ir antrąją vakcinos dozę. „Jeigu jau nusižengėme vieną kažkur, tai baikime, kad nebūtų bereikalingas. Na, kas, po mėnesio paskiepys iš naujo visus“, – tuomet sakė R. Ūselis.

„Keista toliau girdėti bendrovės „Ambulansas“ vadovo R. Ūselio svarstymus, kad jau vieną skiepą davė, nors ir neteisėtai, tai turi duoti ir antrą. Pone Ūseli, ar Jūs manote, kad vieną kartą nušovus žmogų ir antrą kartą galima šauti bei būti nebaudžiamam? Kuo Jūs laikote mūsų rajono gyventojus? Po tokių pareiškimų jau nei pykti nebegalima...“, – feisbuke piktinosi Šilalės rajono vicemeras Tadas Bartkus, iškėlęs skiepų be eilės skandalą į viešumą.

„Konstatuoti galima tai, kad yra amoralu, apgailėtina ir neleistina tokia veikla“, – sakė ir Šilalės rajono meras Algirdas Meiženis. Politikas neslėpė – tai, kad iš viso šeši žmonės, nuo COVID-19 sausio 7 dieną pasiskiepijo be eilės, yra didžiulė gėda, nes vykstant tokiems dalykams, Šilalės rajono gyventojai lieka nuskriausti nesulaukę galbūt taip reikalingo skiepo.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys yra sakęs, kad galimai skiepijimo eilę pažeidę asmenys antrą skiepą gaus, bet jiems grės bauda, jeigu jų kaltė bus įrodyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Žilvinas Ručys

sodint į kaleimą už sukčiavimą

Bijojo atvažiuot

negali žmonėm į akis žiūrėti, tas mėgstantis blatą pilietis

Nesuprantu...

Kodėl neskiepijami rizikos grupės žmonės? Sakykit - kur čia teisybė? Ar todėl, kad pirmiau būtų paskiepyti Landsbergienės mokytojai ir darželių darbuotojai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS