Kokie orai bus per Naujuosius? | KaunoDiena.lt

KOKIE ORAI BUS PER NAUJUOSIUS?

  • 1

Vilniaus Rotušės aikštėje šiais metais nėra Kalėdinės eglutės, tačiau šventinę nuotaiką bando sukurti Kunigaikščio Gedimino Geležinis sniego vilkas. Puikiai matoma, kad teigiama temperatūra ir lietus jau kėsinasi į šią sniego instaliaciją. Ar pavyks sniego vilkui išsilaikyti iki Naujųjų metų? Apie tai LNK reportaže buvo kalbamasi su sinoptike Ineta Daunoravičiūte.

– Šiais metais Kalėdos buvo labai permainingos. Kas bus dabar?

– Artimiausios dienos bus ganėtinai panašios, nes nuo Atlanto vandenyno vienas po kito pūs ciklonai, o su jais atkeliaus atmosferos frontai. Tuomet turėsime kritulių. Daugiausiai lankysis mišrūs krituliai. Tiek dienomis, tiek naktimis temperatūra bus lengvai teigiama, naktimis svyruos nuo nulio iki penkių laipsnių šilumos, dieną bus dar šiek tiek šilčiau, tarp vieno ir šešių laipsnių. Iki pat gruodžio 31 dienos mišrių kritulių taip pat netrūks. Dar turėsime sniego, šlapdribos, tačiau trečiadienį, ketvirtadienį, penktadienį įsivyraus lietus ir sniego nebeturėsime.

– Kokią įtaką tokie orai gali turėti sniego dangai, kurią šiuo metu vis dar turime Lietuvoje?

– Šiuo metu, ypač rytinėje šalies pusėje, sniego turime kiek daugiau, vidurio ir vakarų Lietuvoje – mažiau, bet tas sniegas pamažu tirps. Panašu, kad iki pat Naujųjų nelabai sniego ir beturėsime.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ar iki naujųjų metų sniego vilkas Rotušės aikštėje išsilaikys? Ar lietūs ir šiluma jį irgi gali ištirpdyti?

– Tikrai gali ištirpdyti, nes ypač gruodžio 31 dienos naktį pasieks dar didesnė šiluma. Dienos metu, prieš pat naujuosius metus, temperatūra bus teigiama, tarp vieno ir šešių laipsnių šilumos. O kalbant apie sausio 1-osios naktį, kris lietus, bus nemenka šiluma, naktį bus apie 1–6 laipsniai šilumos, o naujųjų metų dieną šiluma niekur nesitrauks, lietus bus apėmęs daugelį rajonų. Panašu, kad turėsime tarp trijų ir aštuonių laipsnių šilumos, ypač pietinėje Lietuvos dalyje gali sušilti net iki devynių laipsnių šilumos. Iš tiesų, tos dienos yra anomalios, tokia temperatūra tikrai nebūdinga sausio mėnesiui. Kol kas galime tikėtis pavasariškos temperatūros. Taip pat bus ir vėjuota, tad su tuo vėju jutiminė šiluma gal taip nesijaus.

– Ar ilgam apsistos ši anomali šiluma?

– Kol kas sunku kalbėti daugiau negu savaitei į priekį, nes prognozės keičiasi greitai, bet galime tikėtis, kad sausio pradžia bus tikrai šilta.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gerai,

kad nėra didelių šalčių )

SUSIJUSIOS NAUJIENOS