Sovietiniais paminklais pasipiktinęs ir nuotraukomis pasidalinęs politikas gavo baudą | KaunoDiena.lt

SOVIETINIAIS PAMINKLAIS PASIPIKTINĘS IR NUOTRAUKOMIS PASIDALINĘS POLITIKAS GAVO BAUDĄ

  • 9

Paminklais su sovietine simbolika pasipiktinęs ir jų nuotraukomis feisbuke pasidalijęs Širvintų rajono tarybos narys Virginijus Sarpauskas gavo 150 eurų baudą už komunistinės simbolikos platinimą ir demonstravimą, antradienį pranešė naujienų portalas „Delfi“.

Policijos teigimu, ši byla dar neišnagrinėta, o pasiūlymas susimokėti baudą V. Sarpauskui esą nesukelia jokių teisinių pasekmių.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja „Delfi“ teigė, kad dėl situacijos Širvintų rajono policijos komisariate buvo pradėta administracinė teisena, o pareigūnai surašė protokolą su administraciniu nurodymu.

„Atkreipiame dėmesį, kad tai asmeniui neužtraukia jokių teisinių pasekmių, kol byla nebus išnagrinėta. Šiuo metu administracinė nusižengimo byla dar neišnagrinėta, nutarimas nepriimtas, galutinis sprendimas bus priimtas bylos nagrinėjimo metu Vilniaus apskrities VPK Administracinių nusižengimų bylų nagrinėjimo skyriuje“, – teigė ji.

Policijos atstovės minimas administracinis nurodymas – tai pasiūlymas asmeniui per tam tikrą laiką susimokėti pusę už nusižengimą numatytos minimalios baudos. Minimali bauda už sovietinių simbolių demonstravimą – 300 eurų, tad V. Sarpauskui pasiūlyta susimokėti 150 eurų, tai jis turėtų padaryti iki rugpjūčio 13 dienos.

Tik to nepadarius pareigūnai gali imtis bylos nagrinėjimo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

O \\\\\.../////

lianzborgas ne gyvas sovietinis palikimas? Visur klijuoja ir nieko nebaudžia.

Nu grazu

Nu ir juokinga. Nejaugi paminklai daro itaka asiliuku bandai. Juos griauna nes vieta ruosia manekenui. O poniute net varo i Moldova ir kalba apie ukrainiecius kad kuo daugiau ju butu Lietuvoje

Lina

Šiaip tai gerb.Pinskuviene yra šauni merė.Jinai pasisako daugelio klausimais labai teisingai.Tai ne tie buvę komunistai,dabar pasivadinę konservatoriais,dedasi dideliais Lietuvos patriotais,bet jų patriotiškumas tik dėl savo naudos.Daugiau tokių meru,kurie nebijo sakyti tiesos,o ne keliaklupsciauja vienai partijai.Kas dabar valdo Lietuva - viena partija,viena tiesa...kas ne su mumis,tie priešai,vatnikai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS