Specialusis komitetas Liuksemburge nepritarė T. Davulio kandidatūrai į ES Bendrąjį Teismą | KaunoDiena.lt

SPECIALUSIS KOMITETAS LIUKSEMBURGE NEPRITARĖ T. DAVULIO KANDIDATŪRAI Į ES BENDRĄJĮ TEISMĄ

Specialusis vertinimo komitetas Liuksemburge nepritarė Lietuvos teiktai Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dekano Tomo Davulio kandidatūrai į Europos Sąjungos Bendrojo Teismo teisėjus.

„Esame gavę informaciją, kad komitetas teikia nepalankią nuomonę apie Tomo Davulio kandidatūrą“, – antradienį BNS sakė Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė.

Ji teigė dar negalinti nurodyti, dėl kokių priežasčių netiko ši kandidatūra, nes nėra susipažinusi su visa gauta informacija.

Tai antra atmesta Lietuvos pateikta kandidatūra į ES Bendrojo Teismo teisėjus. 2019 metų sausį vertinimo komitetui netiko tuometinio Konstitucinio Teismo teisėjo Gedimino Mesonio kandidatūra.

Esame gavę informaciją, kad komitetas teikia nepalankią nuomonę apie Tomo Davulio kandidatūrą.

T. Davulį į šias pareigas pasiūlė Vyriausybė po specialios atrankos procedūros, jai pritarė Seimas ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Prisistatydamas Seime kandidatas tvirtino, kad Europos Sąjungos teise domisi nuo studijų metų, su ja tampriai susijęs ir jo akademinis darbas, ir profesiniai ryšiai.

T. Davulis teisininko išsilavinimą 1998 metais įgijo Vilniaus universitete, magistro laipsnį – Freiburgo universitete Vokietijoje. Nuo 1998 metų jis dėsto VU, 2012 metais tapo Teisės fakulteto dekanu.

Šiuo metu ES Bendrajame Teisme dirba du teisėjai iš Lietuvos – 2019-aisiais Seimo pritarimu į pareigas paskirtas buvęs Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Rimvydas Norkus, o kito teisėjo, Virgilijaus Valančiaus, kadencija baigėsi užpernai spalį. Vis dėlto nesutarus dėl naujo kandidato, jis dirba iki šiol.

ES Bendrasis Teismas daugiausia nagrinėja ieškinius dėl ES institucijų teisės aktų, tarp jų – valstybių ieškinius Europos Komisijai. Teisėjai į šį teismą skiriami šešerių metų kadencijai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jezusmarija !!!!

Kas dėsto mūsų vaikams , tie kurie netinka ES ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS