Sugrįš nemalonūs žiemiški orai | KaunoDiena.lt

SUGRĮŠ NEMALONŪS ŽIEMIŠKI ORAI

  • 6

Jau sekmadienio antroje dienos pusėje su šaltesne oro mase atkeliaus ne tik lietus, bet ir šlapdriba, o Kovo-11-ąją teks švęsti ir visai žiemišku oru.

Šeštadienio vakare praslinkus atmosferos frontui vėjas buvo kiek stipresnis, daugelyje rajonų jis siekė 15-16 m/s, pajūryje buvo sustiprėjęs iki 20 m /s. Toks pat stiprokas jis išliko ir nakties pradžioje, bet pasitraukus krituliams vėjas pradėjo rimti ir sekmadienio rytą, nors ir buvo dar apysmarkis, bet pavojingų gūsių nesusidarė, Lietuvos Radijui sakė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė. Pasak sinoptikės, pietvakarinius ir vakarinius rajonus sekmadienio rytą pasiekė nauja kritulių zona, tuose regionuose vėjas ir yra stipriausias. Klaipėdoje ji kartais sustiprėja iki 13-14 m/s.

Temperatūra sekmadienio rytą svyravo nuo 1 iki 4 laipsnių šilumos, negausiai lynojo šalies pietvakariuose ir vakaruose. Lietaus zona yra pasiekusi Vakarų Žemaitiją ir sekmadienį krituliai toliau keliaus per Lietuvą, sakė sinoptikė. Pirmoje dienos pusėje rytiniuose, šiaurės rytiniuose regionuose dar galima bus pro debesis pamatyti ir saulę, na o jau popietę daugelyje rajonų bus krituliai, o į vakarinius rajonus su šaltesnio oro mase atkeliaus ne vien tik lietus, bet ir šlapdriba. Vakarėjant dažniau iš debesų kris šlapdriba nei lietus, tačiau temperatūra dar pirmoje dienos pusėje spės pakilti iki 1-6 laipsnių šilumos.

Kovo 11-ąją, anot sinoptikės M. Kirkliauskaitės, sugrįžta į Lietuvą žiema. Jau nakties pradžioje šlapdribą keis negausus sniegas, daugiausia jis lankysis šiauriniuose, rytiniuose šalies regionuose. Vėjas kiek aprims, atsiras daugiau pragiedrulių nakties metu, tad temperatūra daugelyje rajonų spės pažemėti iki 0-4 laipsnių šalčio. Na o kadangi sekmadienis gana drėgnas, tai pirmadienį daugelyje rajonų formuosis plikledis. Ryto valandomis reikėtų būti atsargiems dėl slidžių kelių ir šaligatvių, įspėjo sinoptikė.

Pirmadienį dienos metu krituliai kiek intensyvės, daugiausia tai bus sniegas, tarp praslenkančių sniego debesų kartais pasirodys ir saulė, ji temperatūrą kilstelės iki 0-4 laipsnių šilumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

greta

kodel nemalonus? turbut šaltose patalpose rašote

Jonei

Pagal rašybos klaidų bukumą, akivaizdu, kad ne Jonė, o tikrų tikriausias Ivanas esi, ir "kavo" 11-oji - ne tavo reikalas, rūpinkis savo tėvynės išlikimo reikalais.

aneksija

Žemaitija iki Nevėžio ir Šventosios rytuose
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS