Taivano diplomatai atsiprašė dėl sugroto sovietinio himno | KaunoDiena.lt

TAIVANO DIPLOMATAI ATSIPRAŠĖ DĖL SUGROTO SOVIETINIO HIMNO

  • 0

Vilniuje apsilankę Taivano diplomatai atsiprašė dėl kurčiųjų pasaulio krepšinio čempionate aukso medalius iškovojusiems lietuviams sugroto sovietinio himno.

Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto vadovo Alekso Jasiūno teigimu, per vizitą Vilniuje Taibėjaus misijos Latvijoje vadovas ambasadorius Gary K.Y.Ko (Garis K.J. Ko) sakė, kad siekiama surasti ir nubausti sovietinį himną pakišusį žmogų.

„Vakar vakare mes susitikome su Taivano atstovu, jis labai atsiprašė dėl to buvusio įvykio. Taip pat jis sakė, kad jie ieško, kas pakišo tą įrašą, kas kaltas, ir nori tą žmogų nubausti“, - BNS penktadienį sakė A.Jasiūnas.

Jo teigimu, per 25 metus, kai Lietuvos kurtieji dalyvauja olimpinėse žaidynėse bei pasaulio čempionatuose, toks incidentas nutiko pirmą kartą.

A.Jasiūnui perduotas oficialus atsiprašymo laiškas ir nuo Pasaulio kurčiųjų krepšinio čempionato organizacinio komiteto vadovo Yu-Ping Chao (Juping Čao).

„Norime nuoširdžiai atsiprašyti Lietuvos, kad mes suklydome (...). Tikimės, kad Lietuva, mūsų giliu atsiprašymu, pamirš tai, kas įvyko ir tęs puikų darbą šalies kurčiųjų sportui, taip pat tęs bendradarbiavimą su Taibėjaus kurčiųjų sporto asociacija, ką mes kartu darėme metų metus“, -  rašoma Yu-Ping Chao laiške.

Taivano diplomatinės misijos persiuntė atskirą atsiprašymą Lietuvos užsienio reikalų ministerijai, kuriame sakė tikįs, kad „šis nemalonus pavienis incidentas nepaveiks artimų ir draugiškų ryšių tarp Taivano ir Lietuvos“.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija po šio nesusipratimo Taibėjaus misijos Rygoje atstovams perdavė kompaktinį diską su „Tautiškos giesmės“ įrašu.

Liepos 12 dieną Taivane pasibaigusių 2015 metų pasaulio pirmenybių finale Lietuvos krepšininkai vyrų varžybų finale 80:77 įveikė JAV rinktinę bei trečią kartą iš eilės tapo pasaulio čempionais.

Sovietinis himnas sugrotas per iškilmingą krepšininkų apdovanojimą čempionato uždarymo ceremonijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS