Teismas išnagrinėjo R. Šukio skundą dėl VSD duomenų | KaunoDiena.lt

TEISMAS IŠNAGRINĖJO R. ŠUKIO SKUNDĄ DĖL VSD DUOMENŲ

  • 2

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį baigė nagrinėti bylą, kurioje buvęs politikas Raimondas Šukys reikalauja neteisėtais pripažinti Valstybės saugumo departamento (VSD) apie jį paskleistus duomenis.

Sprendimą šioje administracinėje byloje teismas skelbs rugsėjo 19 dieną.

Kaip pranešė teismas, R. Šukys prašo pripažinti neteisėtais VSD veiksmus renkant, tvarkant ir pateikiant, paskleidžiant duomenis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui pateiktoje pažymoje.

Jo nuomone, paskleista klaidinga, neobjektyvi ir šališka informacija apie jo asmenį. R. Šukys taip pat prašo iš Lietuvos valstybės, atstovaujamos VSD, priteisti 2 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Šių metų balandį skundą Vilniaus miesto apylinkės teismas pripažino VSD teiginius apie R. Šukį neatitinkančiais tikrovės.

Kaip BNS trečiadienį sakė VSD atstovė Aurelija Katkuvienė, departamentas šį teismo sprendimą yra apskundęs. Jo nagrinėjimo data dar nepaskirta.

Seimo komitetui pateiktoje išslaptintoje informacijoje VSD mini R. Šukį kaip proceso dalyvį, kai koncerno „MG Baltic“ atstovai bandė daryti įtaką tuometinei Arūno Valinsko vadovautai Tautos prisikėlimo partijai ir siekė kontroliuoti nuo jos atskilusią frakciją.

VSD teigė, kad 2009 metais, atstatydinus iš Seimo vadovo pareigų A. Valinską, koncerno atstovai svarstė apie R. Šukį kaip galimą kandidatą į Seimo pirmininkus.

Žvalgybos medžiagoje taip pat teigiama, kad buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis ir liberalas Gintaras Steponavičius kalbėjosi apie R. Šukio tinkamumą būti ministru.

Jis minėtas ir kaip asmuo, kuriam bandyta daryti poveikį „MG Baltic“ siekiant statybų pirkimų sveikatos įstaigose.

Ši informacija teikta Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui, atlikusiam tyrimą dėl verslo poveikio politikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Buves jis klapciukas..

Eidavo i Baznycia ir patarnaudavo Kunigui,buvo rodosi pamaldus,o kai " uzaugo"...pasikeite " spalva" Liudna,kai zmones taip daro.....

Jei paskelbė

Tai turėjo duomenų. Nežino, kaip išsisukt brudas. Tik tylėtų šikną įgaubęs...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS