Teismas panaikino VRK sprendimą dėl K. Tubio pašalinimo iš rinkimų, komisija šaukia posėdį | KaunoDiena.lt

TEISMAS PANAIKINO VRK SPRENDIMĄ DĖL K. TUBIO PAŠALINIMO IŠ RINKIMŲ, KOMISIJA ŠAUKIA POSĖDĮ

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) antradienį panaikino Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą, kuriuo kandidatas į Anykščių rajono merus Kęstutis Tubis pašalintas iš rinkimų, bet neįpareigojo jo į rinkimus grąžinti.

„Skundžiamas VRK sprendimas buvo panaikintas“, – BNS informavo LVAT atstovė Neringa Lukoševičienė.

Vis dėlto ji teigė, kad LVAT netenkino reikalavimo „įpareigoti VRK atstatyti kandidato K. Tubio registravimą kandidatu“.

VRK antradienio vakarą renkasi į posėdį spręsti situacijai, BNS patvirtino komisijos atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

Kovo 7 dieną VRK iš Anykščių rajono mero rinkimų antrojo turo pašalino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatą K. Tubį, nes Panevėžio apygardos teismas pateikė išaiškinimą, kad dėl prekybos poveikiu nuteistam politikam skirta bausmė – atimta teisė ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje – apima ir draudimą dirbti renkamas pareigas.

LVAT nutartyje nurodė, kad Panevėžio apygardos teismo sprendime įvardytas apribojimas – teisės dirbti valstybės tarnyboje ketveriems metams atėmimas – nėra aiškus ir negali būti vienareikšmiškai suprantamas kaip apribojantis būti renkamam į mero pareigas.

Teismas nurodė, kad kilus neaiškumui dėl nuosprendžio, Panevėžio apygardos teismas jį patikslinti galėjo nutartimi, tuo tarpu VRK šalindama kandidatą iš rinkimų rėmėsi vieno iš bylos teisėjų paaiškinimu, kuris, be kita ko, „yra prieštaringas“.

„Vykdant nuosprendį kylančias abejones ir neaiškumus teismas nagrinėja ir išsprendžia Baudžiamojo proceso kodekso nustatyta tvarka. (...) Klausimus dėl nuosprendžio vykdymo metu kylančių abejonių ir neaiškumų, taip pat klausimus, numatytus Bausmių vykdymo kodekse, nagrinėja ir nutartimi išsprendžia nuosprendį priėmęs teismas“, – sakoma nutartyje.

Per pirmąjį rinkimų turą K. Tubis Anykščiuose surinko daugiausia – 29,39 proc. – rinkėjų balsų.

Jį pašalinus iš tolesnės kovos, antrajame mero rinkimų ture VRK paliko rungtis mažiau balsų gavusius politikus – antrą vietą užėmusį socialdemokratą Dainių Žiogelį ir trečiuoju likusį dabartinį merą konservatorių Sigutį Obelevičių. Antradienį prasidėjo išankstinis balsavimas merų rinkimų antrajame ture.

Buvęs Anykščių rajono meras K. Tubis vasario pradžioje Panevėžio apygardos teismo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu. Jam skirta beveik 10 tūkst. eurų bauda, taip pat atimta teisė ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jo,visus sukčius,žulikus,hapūgas

į merus!!!Ura runkeliams ir mūsų teismams!

svolaciu-era,

Teismai dirba sukciams,vagims ,aferistams,,cia skaitos teismai,deja pacius teisejus reikia teisti,del nesaziningusteismus,

Anonimas

lietuvą turi valdyt tik teisti arba sedėję nes durnių laivą kitaip nesuvairuosi dugnan.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS