Byloje dėl privalomų kaukių mokiniams atsakovu įtrauktas A. Dulkys | KaunoDiena.lt

BYLOJE DĖL PRIVALOMŲ KAUKIŲ MOKINIAMS ATSAKOVU ĮTRAUKTAS A. DULKYS

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas trečiadienį iki sausio pabaigos atidėjo bylos dėl privalomų kaukių devėjimo mokiniams nagrinėjimą.

Tokį sprendimą teisėjų kolegija priėmė, kad būtų galima išspręsti kilusius procesinius klausimus, teigė jos pirmininkė Vaida Urmonaitė-Maculevičienė.

Jos teigimu, iki sausio 12 dienos pareiškėjai turės patikslinti savo pareiškimą, kuria apimtimi ginčija sprendimą dėl privalomų kaukių – ar visiems mokiniams, ar tik pradinukams.

Taip pat iki šios dienos atsakovė Sveikatos apsaugos ministerija turės pateikti į lietuvių kalbą išverstus dokumentus, kuriais remiantis buvo priimtas sprendimas dėl privalomų kaukių mokiniams.

Šiuo metu šie šaltiniai teismui pateikti anglų kalba.

Byloje atsakovu įtrauktas ir sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas Arūnas Dulkys.

Į teismą su pareiškimu ištirti A. Dulkio sprendimą dėl kaukių mokiniams kreipėsi opozicijoje esančių Seimo narių grupė.

Jie abejoja, kad įpareigojimas mokiniams dėvėti kaukes atitinka Konstitucijos nuostatą, kad žmogaus orumas yra neliečiamas, bei geriausius vaiko interesus.

Pareiškėjų vertinimu, toks įpareigojimas prilygsta „privataus gyvenimo, apimančio fizinę ir psichologinę asmens neliečiamybę, gerbimo ribojimui ir priimtas neturint įstatymuose numatytų įgaliojimų“.

Į teismą dėl minėto sveikatos apsaugos ministro sprendimo kreipėsi opozicinių partijų ir frakcijų atstovai, tarp jų – „darbiečiai“ Aidas Gedvilas, Mindaugas Puidokas, „valstiečiai“ Ligita Girskienė, Valius Ąžuolas, Dainius Kepenis, demokratai Linas Kukuraitis, Zenonas Streikus ir kiti.

Privalomos kaukės mokyklose uždarose patalpose vyresniems mokiniams buvo įvestos lapkritį, o gruodį toks reikalavimas nustatytas ir pradinukams.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Pil.

Turi būti teisiamas sveikatos ministras Dulkys už neteisingus priimtas sprendimus pandemijos metu,uz ribojimų pratęsimą be reikalo, už pažeistą LR konstitucija ribojant žmonių teises ,teises i laisvą judėjimą i savo kūno nuosavybę , verčiant per prievartą atlikti bandymus su neišbandytais skiepais.Priteisti visai tautai išmokėti ,skiepytiems ir neskiepytiems žmonėms kompenacijas, kurių dydis būtų mažiausiai po 1000,-€.Zmones buvo apgauti ,kiti pažeminti išvadinti ir vadinami bemoksliais,antivakseriais .Už tai turi atsakyti LR vyriausybė ir Sveikatos ministras asmeniškai ,nes jo pareiga Lietuvos žmones saugoti o ne pagal nurodymus vykdyti pasaulinį žmonių naikinimą . Turėjo nepaklusti ir vykdyti tokių nusikalstamų nurodymų.

Pagaliau

Dar norėčiau, kad visi tėvai susivienytų ir Dulkiui pateiktų ieškinį už išlaidas, kurias patyrė pirkdami tas kaukes. Per Lietuvą gausis nemenka suma. Gal tada šis ministeris suvoks kiek jis vertas...

dulke, \\\\\.../////

įgijo neliečiamumo imunitetą,atlape sužibo pd'Rąstinė vaivorykštė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS