Ukrainiečių studijoms Lietuvos aukštosiose mokyklose paskirstyta 420 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

UKRAINIEČIŲ STUDIJOMS LIETUVOS AUKŠTOSIOSE MOKYKLOSE PASKIRSTYTA 420 TŪKST. EURŲ

Ukrainiečių studijoms Lietuvos aukštosiose mokyklose iki metų pabaigos paskirstyta 420 tūkst. eurų, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

Ministrės Jurgitos Šiugždinienės įsakymu paskirstytos lėšos 21 aukštajai mokyklai, į valstybės nefinansuojamas vietas priėmusioms iš Ukrainos atvykusius studentus.

Pranešama, kad Lietuvos parama skiriama valstybinėms aukštosioms mokykloms, kurios šiemet priėmė nuo karo bėgančius Ukrainos studentus į pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas.

Valstybė remia daugiau kaip 800 ukrainiečių bakalauro ir vientisąsias studijas. Dar 56 ukrainiečiai priimti į Lietuvos valstybės finansuojamas magistrantūros studijas ir keturi – į rezidentūros studijas.

Kaip sutarta su aukštosiomis mokyklomis, valstybės biudžeto lėšomis dengiama 60 proc. studijų kainos, o aukštoji mokykla įsipareigoja neimti iš studentų mokesčio už studijas. 

Lietuva taip pat skiria lėšų čia studijuojančių ukrainiečių stipendijoms: 800 bakalauro studijų studentų gauna 300 eurų, 56 magistrantai – 460 eurų dydžio stipendijas.

Finansuojamas ir ukrainiečių vaikų ugdymas darželiuose ir mokyklose. Praėjusiais mokslo metais ugdymui ir pavėžėjimui skirta apie 9 mln. eurų, šiems mokslo metams iki metų pabaigos – dar 14,6 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kad būtų aiškiau

Yra Vilniuje Algiukas. Nui vaikystės silpnumas, bet kad ir nelabai kokios gatvelės, kadangi tėvas buvo aukštų pareigų užėmė jas, Augutis net fizikos įstojo į Universitetą mokytis. Nelabai pajėgė studijuoti, už jį užduotis sprendė ir sekso paslaugas jam teikė pusiau ukrainietė. Paslaugi tokia, už alaus bokalą viską atlikdavo. Paslaugos taip sakant "viskas įskaityta". Bet Algutis nepajėgė jos nusikratyti, gavo vesti. Ir ta pusiau ukrė visą gyvenimą daugiau nieko ir nedarė, tik išmušinėjo iš Algučio tėvų pinigus visais įmanomais būdais. Tik duokit jai ir duokit. Nu duokit ką, Yrka dyrka nori pinigūūūū. Ar aišku?

Anonimas

Prakeikti hoholai, kad jus visi pastiptumet. Nezdinkites von is Lietuvos.

Pilietiškas

O kokia padėtis su mūsų šalies piliečiais/studentais? Ar jie be rūpesčių?! Bendrabučių net negauna!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS