V. Sinkevičius: realiausia žaliojo paso įgyvendinimo data – birželio 15 d. | KaunoDiena.lt

V. SINKEVIČIUS: REALIAUSIA ŽALIOJO PASO ĮGYVENDINIMO DATA – BIRŽELIO 15 D.

Kalbėdamas apie ES mastu iki birželio vidurio ketinamą įgyvendinti žaliąjį pasą, eurokomisaras Virginijus Sinkevičius pabrėžia, kad jokių kitų privilegijų, išskyrus supaprastintą keliavimą tarp ES šalių narių, šis sertifikatas nesuteikia. Jis pažymi, kad ES narės ir toliau galės rinktis, kokius karantino reikalavimus taikyti atvykstantiems į šalį ES piliečiams.

„Reikėtų nepainioti dviejų labai esminių dalykų. Pirmiausia – neigiamas testas: po jo atvykus į ES šalį narę dažniausiai laukia karantinas (...). Tokiu būdu testas neužtikrina visiškos laisvės. Kalbant apie žaliąjį sertifikatą, jis nesuteikia jokių privilegijų. Jo vienintelė funkcija yra pranešti, kad jūs nesate COVID-19 nešiotojas, atvykdamas į šalį, ir turite tai įrodantį neigiamą testą, o galbūt esate persirgęs ar turite skiepą.

Toliau kiekviena šalis narė spręs, kaip su ta informacija elgtis ir ar žmogus privalės karantinuotis ar ne, po kiek dienų reikėtų padaryti pakartotinį testą ir pan. Šiuo atveju tai yra tik patogi informacija vienoje vietoje, kad nesudarytų kliūčių keliauti. Jokių papildomų privilegijų nėra numatyta“, – LRT radijui pirmadienį sakė jis.

Šiuo atveju reikės duomenų apskaitymo su šalimis narėmis, bet tikslas išlieka birželio mėnuo.

Anot V. Sinkevičiaus, žaliojo paso idėją planuojama įgyvendinti iki birželio vidurio.

„Politinė diskusija parlamente prasidėjo, bet net neabejoju, kad ji ir baigsis šią savaitę. Vis dar kalbama apie birželį – realiausia (Žaliojo paso įgyvendinimo – ELTA) data yra birželio 15 d. Kol kas negirdėjau, kad ji keistųsi, tačiau, kaip minėjau, vienas dalykas yra politinė diskusija, antras – techninis įgyvendinimas. Šiuo atveju reikės duomenų apskaitymo su šalimis narėmis, bet tikslas išlieka birželio mėnuo“, – teigė jis.

Pristatydami ES planus dėl skaitmeninio žaliojo pažymėjimo, kiek anksčiau Europos Parlamento nariai teigė, kad šis dokumentas bus skirtas naudoti išskirtinai judėjimui tarp ES valstybių sienų atkurti. Tuo metu platesnę veikimo laisvę pandemijos metu įgalinantys dokumentai priimami nacionaliniu lygiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Da Luna

ten tik tokie kojas pajacai subtilus lietuviškumo akcentai sukišti link blogiui kiršinimui o ne dėti pastangas už savo šalies vientisuma kovoti, nėra tokiu kuriu noras tarnauti savo šalies interesui, šlovinti, kaip igriso šitokie neturintis savo vertybių savo šalies vertinimui o kas juk kaista ir atlieka toki vaidmeni ką ponai briuselio sako ,nabagai juodas linijas peržengia vien dėl savo kedžių fokusu marginimo kaip zuikiai išgasdinti aukštoj piaunamoj žolei pavasario laikotarpiu nubėga o po to ima ant dvieju koju iš žolės galvas iškėlės žiūri ką naujo išgirs iš pono būdami dvieju ponu tarnas pasus išrašo, runkeliui, iki birželio 15,d, dar skiepus iki tos datos net puse gyventoju nebus paskėpinti, kiek turiu pažistamu senjoru pensininku kam jau virš 80metu sako tegul jau geriau tie ponai savo kailius neša velniui, tinkamui laboratoriniu fokuso išdaigom sukurtu, juk mes nenorime būti robotais nubražyti, savo nesąmoniu išleistu aplinkui pasaulio žmonijos atieti, dėl kuo ir kam reikia ką

Anonimas

Ar jau pastatet konclagerius.?

tomas

Dar viena proga pasipinigauti iš tos žalios kortelės platinimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS