Vašingtone – Lietuvos tremtinių atminties akcija | KaunoDiena.lt

VAŠINGTONE – LIETUVOS TREMTINIŲ ATMINTIES AKCIJA

  • 4

Vašingtone, prie paminklo komunizmo aukoms atminti skaityti Lietuvos tremtinių ir politinių kalinių vardai – tai pirmas kartas kai užsienyje gyvenantys lietuviais prisijungė prie ketvirtus metus Lietuvoje organizuojamos akcijos, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Istorinė atmintis vienija visame pasaulyje gyvenančius lietuvius ir mūsų šalies piliečius. Tai yra mūsų tautos stiprybės pagrindas. Tik tinkamai įvertinę tą kainą, kurią už Lietuvos išlikimą ir laisvę atidavė šimtai tūkstančių nekaltų žmonių, galime kurti stiprią ir klestinčią valstybę. O Vašingtone vykstanti akcija tik dar kartą parodo, kad trėmimų skausmo nesumažina nei laikas nei atstumas“, – sakė Lietuvos ambasadorius JAV Rolandas Kriščiūnas.

Lietuvos tremtinius pagerbė ir jų vardus skaitė Lietuvos ambasadorius R. Kriščiūnas, JAV Nacionalinio saugumo tarybos direktorius Baltijos šalims Gavinas Wildas, Lietuvių bendruomenės Vašingtone valdybos nariai ir aktyvistai, Laisvosios Rusijos Fondo vadovė Natalia Arno ir šio fondo nariai, Komunizmo aukų memorialo fondo atstovai, Jungtinio Baltijos Amerikos nacionalinio komiteto vadovas Karlas Altau, Ukrainos bendruomenės lyderis Michaelas Sawkiwas, Lietuvos diplomatai.

Iš viso buvo perskaityti 1,5 tūkst. tremtinių ir politinių kalinių vardai ir likimai.

Akciją Vašingtone organizavo Lietuvos ambasada JAV, jaunimo pilietinė iniciatyva „Misija Sibiras“ ir Lietuvių bendruomenė Vašingtone. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Kas čia per Lietuvos pardavimo akcija, kas čia mus urmu pardavinėja?.. KUR jūs buvot kai MUS trėmėm, GERA buvo šiltai visą laiką gyvent?

P.Morkūnas

Akcijos reikalingos nuolaidos

Um

Kiek dabar vagiu istremtu, kurie zemes perkilnojo, mazeikiu naftas, azotus, ignalinas ir visa lietuvos pramone sugriove?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS