A. Veryga ne tik pristatė naują Kraujo centro vadovą, bet ir pats davė kraujo | KaunoDiena.lt

A. VERYGA NE TIK PRISTATĖ NAUJĄ KRAUJO CENTRO VADOVĄ, BET IR PATS DAVĖ KRAUJO

Laikinai sveikatos apsaugos ministro pareigas einantis Aurelijus Veryga Nacionalinio kraujo centro bendruomenei pristatė naująjį šios įstaigos vadovą – Daumantą Gutauską, kuris nuo penktadienio pradeda eiti direktoriaus pareigas, praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Prieš pristatant naująjį vadovą kolektyvui, laikinasis ministras A. Veryga, susitikęs su D. Gutausku Sveikatos apsaugos ministerijoje, aptarė svarbiausius darbus ir laukiančius iššūkius.

„Tikimės, jog naujasis vadovas užtikrins skaidrią įstaigos veiklą ir išlaikys aukštą teikiamų paslaugų kokybę. Įvertinus tai, kad dar nėra sukurta medžiagos, kuri galėtų sunkios būklės pacientams pakeisti kraują, labai svarbus Nacionalinio kraujo centro darbas yra skatinti neatlygintiną kraujo donorystę ir aprūpinti gydymo įstaigas krauju bei jo gaminiais, kurie reikalingi pacientams“, – sako A. Veryga.

D. Gutauskas studijavo Mykolo Romerio universitete ir įgijo teisės magistro laipsnį, o Vytauto Didžiojo universitete jam suteiktas politikos mokslų magistro kvalifikacinis laipsnis. Iki šiol beveik aštuonerius metus jis vadovo įmonei „Baltijos medicina“.

Pranešama, kad po vadovo pristatymo ministras A. Veryga paaukojo kraujo.

Labai noriu paraginti ateiti ir paaukoti kraujo visus, kurie gali tai padaryti! Mes visi galime prisidėti gelbstint gyvybes!

„Yra toks posakis, kad “vienu šūviu – du zuikiai". Galima sakyti, kad taip nutiko ir šiandien Nacionalinio kraujo centro darbuotojams pristatant naująjį vadovą Daumantą Gutauską, kuris jau pradeda eiti direktoriaus pareigas! 

Naujojo vadovo išties laukia daug iššūkių, užtikrinant veiklos skaidrumą, donorų pasitikėjimą ir nuolatinę pagalbą pacientams bei gydymo įstaigoms, kai reikalingas kraujas gydymui.

Tuo pačiu daviau ir kraujo, t.y. vėl tapau donoru!

Įvertinus tai, kad vasara visuomet sudėtingas metas, labai noriu paraginti ateiti ir paaukoti kraujo visus, kurie gali tai padaryti! Mes visi galime prisidėti gelbstint gyvybes!“ – feisbuko paskyroje paaukoti kraujo ragino ministras.

Nacionalinis kraujo centras ruošia kraują, jo komponentus ir preparatus iš neatlygintinų donorų kraujo. Pagrindinės veiklos kryptys yra sveikatos priežiūros įstaigų aprūpinimas krauju, jo komponentais ir vaistiniais preparatais, neatlygintinos kraujo donorystės skatinimas bei Europos Sąjungos kokybės, saugumo ir veiksmingumo reikalavimų diegimas kraujo donorystės srityje.

GALERIJA

  • A. Veryga ne tik pristatė naują Kraujo centro vadovą, bet ir pats davė kraujo
  • A. Veryga ne tik pristatė naują Kraujo centro vadovą, bet ir pats davė kraujo
  • A. Veryga ne tik pristatė naują Kraujo centro vadovą, bet ir pats davė kraujo
  • A. Veryga ne tik pristatė naują Kraujo centro vadovą, bet ir pats davė kraujo
„Facebook“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

plazma

Pasirodo ir is daunu krauja ima.Pvojinga.

ligonis

gal perspes jei krauja pils zmogui kad jis ministerio verygos nes veliau suzinojes gales paduoti i teisma del kraujo uzkretimo bacila

LKL

Pasidare sau reklamą,tipo koks aš doras,neduok dieve gauti tokio kraujo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS