A. Verygai nusiskutus plaukus pasipylė replikos | KaunoDiena.lt

A. VERYGAI NUSISKUTUS PLAUKUS PASIPYLĖ REPLIKOS

  • 17

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga nusiskuto plaukus ir tokiu būdu solidarizuojasi su vėžiu sergančiu premjeru Sauliumi Skverneliu. Po tokių išvaizdos pokyčių vieni ministrui negailėjo kritikos, o štai kiti žėrė aštrius žodžius kritikuojantiems.

Konservatorius Kęstutis Masiulis feisbuke išdėstė savo nuomonę apie A. Verygos sprendimą. „Beždžioniauja Veryga ir reklamuodamasis parazituoja – ne daugiau. Nesolidu. Kad jau solidarizuojasi, lai praeina tas pačias chemoterapijas ir nereiks kirpykloje pinigų leisti“, – rašė politikas. Tiesa, šis jo įrašas iš asmeninės paskyros netrukus dingo.

Šie K. Masiulio žodžiai sulaukė tautiečių ir kolegų pasipiktinimo. Štai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis paragino K. Masiulį įrašą iš feisbuko ištrinti.

„Facebook“ nuotr.

„Įrašas jau paslėptas, bet vertas platesnės auditorijos nei Seimo nario konservatoriaus Kęstučio Masiulio siena. Kaip jaučiatės tėkštelėjęs bjauriausią nesąmonę, kokią tik galima įsivaizduoti. Normaliai viskas? Partijos lyderis Gabrielius Landsbergis irgi neliko nuošaly nurodydamas, kas ir kaip turi daryti tokias akcijas: „Dažniau tokios akcijos daromos remiant sergančius vaikus, ne suaugusius vyrus.“ Plaukai vieniems ataugs, ligas kiti įveiks, o treti kaip buvo be vieno balkio, taip ir liks“, – K. Masiulį kritikavo žurnalistas ir visuomenės veikėjas Andrius Tapinas. 

„Facebook“ nuotr.

Portalas jau rašė, kad A. Veryga apie savo poelgį pranešė socialiniame tinkle: „Plaukų buvimas ar nebuvimas yra laikinas dalykas. Tai tik forma. Norisi palaikyti tuos, kuriems pokyčiai nėra jų pačių pasirinkimas. Solidariai su premjeru ir visais, kurie susiduria su onkologinėmis ligomis.“

Aurelijus Veryga. „Facebook“ nuotr.

Internautai gyrė tokį ministro gestą. „Puikus poelgis. Pagarba už supratingumą“, – rašė jie.

A. Veryga ragino pasitikėti stebuklus darančia Lietuvos medicina. „Linkiu stiprybės, ryžto, tikėjimo savimi ir mūsų šalies medicina, kuri daro stebuklus! Tikėjimas savo jėgomis ir pasitikėjimas profesionalais medikais padeda įveikti sunkumus. Neabejokite tuo. Būkime vieningi, solidarūs ir padėkime vieni kitiems. Kartu sveikti lengviau!“, – linkėjo ministras.

Primename, kad S. Skvernelis apie tai, kad serga vėžiu, pranešė rugpjūčio pabaigoje.  Premjeras serga pirminės stadijos limfoma – kraujo sistemos vėžiu, bet tikisi pasveikti po gydymo rugsėjį ir spalį.

Saulius Skvernelis. P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

Vienas šalies vadovų tvirtino, kad rugsėjį ir spalį gydymo ciklai turėtų būti pabaigti, po jų gydytojai tikisi visiško pasveikimo. „To tikiuosi ir aš“, – sakė S. Skvernelis.

Palaikymą premjerui yra išreiškęs ir žinomas dainininkas Stanislavas Stavickis-Stano, kuriam buvo diagnozuota tokia pati liga – limfoma.

„Kažkaip čia pritrenkė mane žinia apie Saulių Skvernelį ir kad jam irgi limfoma... Tai, ką likimo brolau, dabar jau nesvarbu kurioje barikadų pusėje buvome prieš tai, atsidūrėme toje pačioje. Reiškiu didžiulį palaikymą. Visiems kas dabar mėgins spekuliuoti jo sveikatos tema, galiu pasakyti remdamasis savo patirtimi – chemoterapija ir imunoterapija netrukdo dirbti. Dažniausiai tokio amžiaus žmogus pakankamai nesudėtingai atlaiko gydymą. Linkiu nenusiminti! Laikykimės!“, – feisbuke rugpjūčio pabaigoje rašė dainininkas.

Dainininkas ir kompozitorius Deivydas Zvonkus, palaikydamas vėžiu sergantį bičiulį Stano, anksčiau taip pat yra nusiskutęs plaukus.

D. Zvonkus ir S. Stavickis-Stano / Asmeninio archyvo nuotr.

GALERIJA

  • Aurelijus Veryga <span style=color:red;>(kairėje)</span>, Kęstutis Masiulis, Andrius Tapinas
  • A. Verygai nusiskutus plaukus pasipylė replikos
  • A. Verygai nusiskutus plaukus pasipylė replikos
  • Kęstutis Masiulis
  • Andrius Tapinas
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Alis...

žmonės jau nebesusivokia, kad gali būti nuoširdus solidarumas ir atjauta...

Tikrai

Maladec Veryga, palaikau. Zmogus turi dg keistenybiu ir buko uzsispyrimo , bet tokie palaikymai parodo kad jis geros sirdies ir supratingas . O Skvernelis iveiks liga , linkim kuo greiciau sveikt.Masiulis atstovauja partijai , kurioje dauguma susipyke su protu , karjeristai , tad jo issisokimas - nestebina . Tiesiog apgailetinas seilius.

Taigi

Kokie baisūs žmonės,čia kiekvienam gali atsitikti .Teisingai ,kad Veryga palaiko sergantį žmogų.Tokių nuoširdžių žmonių mažai bėra. O tie kurie šaiposi iš tokių ,tai to pačio likimo ,tik laiko klausimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS