Sinoptikai: vėjas aprims, truputį palis | KaunoDiena.lt

SINOPTIKAI: VĖJAS APRIMS, TRUPUTĮ PALIS

Sinoptikas Vytautas Sakalauskas pranašauja gan ramius orus – temperatūra bus vidutinė, gali truputį palynoti, bet vėjas aprims, pasiautės tik pajūryje.

Trečiadienį pietryčių vėjas jau nebus toks žvarbus, nors ir išliks vidutinio stiprumo, o arčiau jūros jo gūsiai gali pasiekti 15–17 m/s. Įdienojus temperatūra daug kur pasieks 9–12, Pietvakarių Lietuvoje vietomis ir 13, o šalies Šiaurėje – vos 8 laipsnius šilumos. Bus nemažai debesų, todėl daug kur trumpai palis. Įkyriau lynos vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose. Kai kuriuose pietiniuose rajonuose lietus net nepasirodys.

Ketvirtadienį orai smarkiai keistis neturėtų, tik vėjas dar šiek tiek nurims. Šilumos naktį bus apie 4–9, prie Baltijos – 10–11 laipsnių šilumos. Dieną temperatūra numatoma tokia pati kaip ir trečiadienį – 8–13 laipsnių. Naktį palis beveik visur, o dieną – vietomis.

Lapkričio 1-osios naktis bus vėsesnė – vos 2–7 laipsniai šilumos, o šalies Pietryčiuose – apie 0. Dieną numatoma 7–12 laipsnių. Stiprės pietų vėjas. Naktį lietus mažai tikėtinas, o dieną daugelyje vakarinių, šiaurinių rajonų vėl palynos.

Per Vėlines išliks panašūs orai. Nebent vėjas bus silpnesnis bei naktį truputėlį šilčiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS