VSD skųs teismo sprendimą R. Šukio byloje | KaunoDiena.lt

VSD SKŲS TEISMO SPRENDIMĄ R. ŠUKIO BYLOJE

Valstybės saugumo departamentas (VSD) žada apskųsti teismo sprendimą, kuriuo žvalgybos institucija pripažinta paskleidusi tikrovės neatitinkančius teiginius apie buvusį politiką Raimondą Šukį.

Tuo metu prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad jai neteko abejoti departamento teikiamos informacijos tikslumu.

VSD atstovė spaudai Aurelija Katkuvienė teigė, jog institucija nesutinka su Vilniaus apylinkės teismo sprendimu.

„Teismo sprendimą skųsime įstatyme numatytais terminais per 30 dienų. Su teismo sprendimu nesutinkame, motyvus nurodysime skunde“, – BNS antradienį sakė A. Katkuvienė.

Vilniaus apylinkės teismas praėjusį penktadienį paskelbė, kad konkretūs apie R. Šukį žvalgybos surinkti ir parlamentinį tyrimą atlikusiam Seimui perduoti duomenys negali būti paneigti, bet tikrovės neatitinka ir jo garbę bei orumą žemina VSD padaryti apibendrinimai.

D. Grybauskaitės BNS perduotame komentare teigiama, kad „dėl Prezidento institucijai VSD teikiamos informacijos abejoti neteko“, o teismų sprendimai vertinami nebus.

Seimo komitetui pateiktoje išslaptintoje informacijoje VSD mini R. Šukį kaip proceso dalyvį, kai koncerno „MG Baltic“ atstovai bandė daryti įtaką tuometinei Arūno Valinsko vadovautai Tautos prisikėlimo partijai ir siekė kontroliuoti nuo jos atskilusią frakciją.

VSD teigia, kad 2009 metais, atstatydinus iš Seimo vadovo pareigų A. Valinską, koncerno atstovai svarstė apie R. Šukį kaip galimą kandidatą į Seimo pirmininkus.

Žvalgybos medžiagoje taip pat teigiama, kad buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis ir liberalas Gintaras Steponavičius kalbėjosi apie R. Šukio tinkamumą būti ministru.

Jis minėtas ir kaip asmuo, kuriam bandyta daryti poveikį „MG Baltic“ siekiant statybų pirkimų sveikatos įstaigose.

Ši informacija teikta Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui, atlikusiam tyrimą dėl verslo poveikio politikai.

Dėl Seimui teiktos medžiagos teismuose su VSD bylinėjasi ir Konkurencijos tarybos vicepirmininkas Elonas Šatas. Jis kovą laimėjo bylą apylinkės teisme, bet departamentas šį sprendimą taip pat apskundė aukštesnės instancijos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS