VSD vadovas: kibernetinių atakų ateityje tik daugės | KaunoDiena.lt

VSD VADOVAS: KIBERNETINIŲ ATAKŲ ATEITYJE TIK DAUGĖS

Įvykdžius kibernetinę ataką prieš Užsienio reikalų ministeriją (URM) Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Darius Jauniškis po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda nenorėjo atskleisti informacijos apie šį įvykį, tačiau pažymėjo, kad jo vadovaujama institucija kibernetines atakas jau seniau įvardijo kaip vieną didžiausių grėsmių.

„Kibernetinių atakų grėsmę vertiname kaip labai didelę grėsmę. Valstybės saugumo departamentas savo viešų grėsmių vertinimuose visą laiką pabrėžė, kad kibernetinės atakos ir kibernetinė erdvė yra labai pažeidžiamas dalykas, o kibernetinės atakos yra labai galimos“, – ketvirtadienį po susitikimo kalbėjo D. Jauniškis.

VSD vadovas pabrėžė, kad kibernetinių atakų ateityje tik daugės, todėl būtina vis daugiau investuoti į saugumo technologijas.

„Tobulėjimui ribų tikrai nėra. Iki šiol Lietuva pakankamai gerai tvarkėsi su tuo (...) Iki šiol mes tvarkėmės vidutiniškai. Tobulėjant technologijoms, IT reikšmei kylant tų atakų dažnės, virusų dažnės, informacijos nutekėjimo dažnės. Manau, kad mes turime investuoti į saugumą“, – sakė D. Jauniškis.

ELTA primena, kad apie įvykdytą kibernetinę ataką URM paskelbė trečiadienį.

Užsienio reikalų ministerija (URM) skelbia fiksavusi bandymą įvykdyti informacinę-kibernetinę ataką, apie tai informuotos atsakingos institucijos ir pradėtas tyrimas.

Šalies vadovas ketvirtadienį portalui delfi.lt patvirtino, kad kibernetinės atakos metu nutekėjo slapta informacija.

„Vyksta tyrimas, be jokios abejonės, mes įvertinsime tą žalą, kurią padarė ši kibernetinė ataka. Tačiau yra tam tikrų požymių, kurie rodo, kad tam tikra informacija nutekėjo. Ir tai yra informacija su grifu „slaptai“, – interviu „Delfi“ sakė G. Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

sovietinis tualetinis popierius

SUSIJUSIOS NAUJIENOS