VSD vadovas: žvalgyba turi rimtų abejonių dėl „Avia Solutions Group“ patikimumo | KaunoDiena.lt

VSD VADOVAS: ŽVALGYBA TURI RIMTŲ ABEJONIŲ DĖL „AVIA SOLUTIONS GROUP“ PATIKIMUMO

Valstybės saugumo departamentas (VSD) turi informacijos, kuri kelia abejonių dėl aviacijos verslo grupės „Avia Solutions Group“ veiklos ir patikimumo, ir žvalgyba yra apie tai informavusi sprendimų priėmėjus, sako Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Darius Jauniškis.

„Apie šios įmonės veiklą esame ne kartą informavę ir sprendimų priėmėjus, mes turime tam tikros informacijos, kuri mums kelia rimtų abejonių dėl jos patikimumo ir veiklos, konkrečiai aš jų neįvardinsiu, nes tai slapta informacija, bet visi sprendimų priėmėjai šią informaciją turi“, – per metinį grėsmių pristatymą į klausimą, kodėl šios įmonės veikla kelia grėsmę nacionaliniam saugumui, atsakė D. Jauniškis.

Žvalgybos tarnybos ketvirtadienį Seime pristatė metinį grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimą.

Strateginių įmonių sandorius tikrinanti vyriausybinė komisija, kurioje dirba skirtingų ministerijų, teisėsaugos ir žvalgybos tarnybų atstovai, praėjusią savaitę dėl rizikos nacionaliniam saugumui pasiūlė blokuoti „Avia Solutions Group“ planus plėstis Vilniaus oro uoste.

Komisija svarstė verslininko Gedimino Žiemelio valdomos grupės planus plėsti angarą Vilniaus oro uoste, kur aptarnaujami ir remontuojami orlaiviai.

„Avia Solutions Group“ atstovai teigė esantys nusivylę šiuo sprendimu ir pavadino jį „raganų medžiokle“.

Pastaraisiais metais Lietuvos nacionalinio saugumo institucijos atsargiai vertino „Avia Solutions Group“ investicijas dėl jos ankstesnės veiklos Maskvos Žukovskio oro uoste ir aviacijos veiklos Rusijoje.

„Avia Solutions Group“ valdybos narys Vygaudas Ušackas teigė, kad įmonės valdomo angaro rekonstrukcija nekelia jokios grėsmės, o grupė ir jos akcininkas G. Žiemelis prieš porą metų pardavė akcijas Maskvos Žukovskio oro uoste.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o

vsd geriausias politstogas tai VP kurios pagrindu betkuri korporacija gali s una ikint konkurenta ir tam darau prielaida kad ne /dievai/ valdo biurokratimones nes ir tie patys priskalde ir skaldo zmonijai /malkas/ kurias /kazkam/ teks sukurent?...

tam --zemaitis --

vienas is ju nuotraukoj tau pries akis...

Zemaitis

Visas kremliaus imones, turta ir "veikejus" deportuoti is Lietuvos. Kuo greiciau skelbti 75 metams, Lietuvos priesu uzslaptintus, kgbistu sarasus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS