Vyriausybė sutarė dėl probacijos tarnybų jungimo | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ SUTARĖ DĖL PROBACIJOS TARNYBŲ JUNGIMO

  • 0

Vyriausybė trečiadienį nutarė sujungti į vieną dabar veikiančias penkias probacijos tarnybas.

Teisingumo ministerija siūlė Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių apygardų probacijos tarnybas prijungti prie Panevėžio apygardos probacijos tarnybos, bet premjeras Saulius Skvernelis pasiūlė keturias tarnybas jungti prie Šiaulių apygardos probacijos tarnybos. Nutarta, kad būtent Šiauliuose po reorganizacijos veiktų Lietuvos probacijos tarnyba.

„Pastaruoju metu kalbant apie įstaigas, kurios yra optimizuojamos ir konsoliduojamos, iš esmės mes matome vieną kryptį – į Panevėžį. Reikia išlaikyti balansą (...). Aš manau, kad įvertinus ir pačią struktūrą, ir infrastruktūrą, ir Šiaulių tam tikrą specifinę paskirtį, manau, kad būtų balansas surastas“, – žurnalistams trečiadienį aiškino premjeras.

BNS primena, kad Panevėžio rajone po reorganizacijos planuojama įkurti Valstybinių miškų urėdiją. 

Teisingumo ministerija nurodo, kad probacijos tarnybų pertvarka siekiama sumažinti biudžetinių įstaigų skaičių, centralizuoti šių įstaigų bendrąsias funkcijas, optimizuoti biudžetinių įstaigų valdymą, racionaliau naudoti materialinius ir finansinius išteklius, gerinti probacijos ir bausmių vykdymą.

„Kasmet sutaupytume apie 125 tūkst. eurų“, – posėdyje sakė teisingumo ministrė Milda Vainiutė.

Ministerija šį mėnesį paskelbė planuojanti viso Kalėjimų departamento pertvarką, probacijos tarnybų jungimas yra šios pertvarkos dalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS