Iš Vyriausybės ir Prezidentūros COVID-19 ekspertų tarybų pasitraukė V. Zemlys-Balevičius | KaunoDiena.lt

IŠ VYRIAUSYBĖS IR PREZIDENTŪROS COVID-19 EKSPERTŲ TARYBŲ PASITRAUKĖ V. ZEMLYS-BALEVIČIUS

Iš Vyriausybės Nepriklausomos ekspertų patariamosios tarybos bei Prezidento sveikatos ekspertų tarybos COVID-19 klausimams pasitraukė matematikas, duomenų mokslininkas Vaidotas Zemlys-Balevičius.

Feisbuke jis šeštadienį pranešė, kad pagrindinė sprendimo priežastis – tai, jog aktyvus dalyvavimas tarybose užėmė pernelyg daug laiko, nors pati taryba „parodė, kad Lietuvoje galima diskutuoti pateikiant mokslu pagrįstus argumentus“.

Kartu jis pripažino, kad Vyriausybė, jo nuomone, valdydama pandemija, darė nemažai klaidų.

„Epidemijos valdymo sprendimai yra neišvengiamas kompromisas tarp įvairių nesuderinamų prioritetų, to ką reikėtų daryti ir svarbiausia tarp to kas yra įmanoma padaryti su turimais resursais. Niekada nepritariau visiems Vyriausybės sprendimams, buvo padaryta nemažai klaidų, bet nemanau kad su turimais valstybinių institucijų resursais ir kompetencijomis buvo galima padaryti reikšmingai geriau“, – rašė ekspertas.

Toliau reikšiu savo nuomonę epidemijos valdymo klausimais, ne taip aktyviai kaip iki šiol, bet jau kaip eilinis Lietuvos Respublikos pilietis.

„Nors iš aktyvios tarybų veiklos pasitraukiu, epidemija nepasibaigė. Toliau reikšiu savo nuomonę epidemijos valdymo klausimais, ne taip aktyviai kaip iki šiol, bet jau kaip eilinis Lietuvos Respublikos pilietis“, – teigia V. Zemlys-Balevičius.

Patariamąją ekspertų tarybą iki šiol sudarė dešimt ekspertų –  medikai, mokslininkai, pramonininkų ir verslo atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

senai reikėjo u ž d a r y t i EKSPERTŲ l a r i o k ą,

kurie t r u k d o- maišo VYRIAUSYBEI ir ŽINYBŲ specialistams m ą s t y t i ir nešti pilną ATSAKOMYBĘ kovojant su VIRUSU

Visame

Tekste ir cituojant ekspertą,naudojama sąvoka epidemija,o ne pandemija.Tai,kad pandemija buvo paskelbta PSO pakeitus esminius protokolus ir metodikas jau paskelbta senai.Tai,kad "pandemijos"sąlygomis manipuliuojant skaičiais buvo ne tik priimami kontroversiški sprendimai,bet ir prasukta daugybė pasaulinio lygio aferų,jau irgi skelbiama daugelyje žiniasklaidos šaltinių visame pasaulyje.Ar gali būti,kad matematiko pasitraukimą iš "ekspertų"komandos,reikėtų suprasti kaip jo praregėjimą ir sąžinės viršenybę prieš asmeninius ir "užsakovų" interesus?

juokas

aciu dievui susiprato
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS