Vyriausybinė komisija siūlo blokuoti „Avia Solutions Group“ plėtrą Vilniaus oro uoste | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBINĖ KOMISIJA SIŪLO BLOKUOTI „AVIA SOLUTIONS GROUP“ PLĖTRĄ VILNIAUS ORO UOSTE

Vyriausybinė komisija ketvirtadienį pasiūlė blokuoti aviacijos verslo grupės „Avia Solutions Group“ planus plėstis Vilniaus oro uoste dėl rizikos nacionaliniam saugumui.

„Komisijos sprendimas yra neigiamas“, – BNS ketvirtadienį patvirtino premjerės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Verslininko Gedimino Žiemelio valdomos grupės planus plėsti angarą Vilniaus oro uoste, kur aptarnaujami ir remontuojami orlaiviai, svarstė strateginių įmonių sandorius tikrinanti vyriausybinė komisija, kurioje dirba skirtingų ministerijų, teisėsaugos ir žvalgybos tarnybų atstovai.

Investicijos Vilniaus oro uoste yra jos dėmesio akiratyje, nes oro uostai yra įtraukti į pirmos kategorijos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą.

Komisijos išvada artimiausiomis savaitėmis turėtų būti teikiama svarstyti Ministrų kabinetui.

Pastaraisiais metais Lietuvos nacionalinio saugumo institucijos atsargiai vertino „Avia Solutions Group“ investicijas dėl jos ankstesnės veiklos Maskvos Žukovskio oro uoste ir aviacijos veiklos Rusijoje.

Įmonių grupė tikino, kad ji dar 2018 metais nutraukė visas sąsajas su Žukovskio oro uosto projektu. „Avia Solutions Group“ skelbė, kad investicijos į angaro rekonstrukciją būtų siekusios 7 mln. eurų.

Tai ne pirmas kartas, kai Vyriausybė dėl nacionalinio saugumo blokuoja „Avia Solutions Group“ plėtrą Vilniaus oro uoste. 2015 metais vyriausybinė komisija nusprendė, kad grupės įmonės „FL Technics“ plėtra jo teritorijoje neatitiktų nacionalinio saugumo interesų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS