Daugiabučio gyventojai pasijuto verslininko įkaitais | KaunoDiena.lt

DAUGIABUČIO GYVENTOJAI PASIJUTO VERSLININKO ĮKAITAIS

Krizės prispausti nekilnojamojo turto pardavėjai ieško kitų būdų pasipinigauti. Ir randa. Kaune gyvenamuosius namus su automobilių statymo vietomis įrengęs verslininkas sugalvojo jas apmokestinti. Esą grindinys, po kuriuo įrengtos požeminės automobilių statymo aikštelės, yra privati teritorija ir joje laikyti automobilį galima tik už mokestį, rašo portalas delfi.lt , remdamasis „Lietuvos ryto“ televizijos pranešimu.

Gyventojams pasipiktinus ir pradėjus statyti automobilius gretimoje gatvėje, ten netrukus atsirado draudžiamieji ženklai.

Dauguma namo gyventojų turi automobilius, tačiau kieme jų nelaiko. Grindinys mirgėte mirga nuo geltonų linijų, draudžiančių statyti mašinas. Vietos automobiliams statyti stovi tuščios, tačiau, pasirodo, jos skirtos ne gyventojams.

„Jeigu norite statyti automobilius, turite nusipirkti vietą už 8 tūkst., garaže – 25 tūkst. Manau, kad butas turėtų turėti bent jau dvi stovėjimo vietas, nes automobiliai netelpa“, – kalbėjo namo gyventoja Greta Lebedevaitė.

Žmonės sako, kad mašinų stovėjimo vietas prarado apgaule. Būstų pardavėjas paprašė gyventojų laikinai iš aikštelės išvairuoti mašinas, esą reikia suremontuoti kiemą.

„E. Galvanauskas raštu į mus kreipėsi, kad gyventojai patrauktų automobilius iš antžeminės stovėjimo aikštelės, motyvuodamas tuo, kad bus vykdomi remontai. Gyventojai  geranoriškai patraukė automobilius. Tada E. Galvanausko žmonės nubraižė geltonas linijas“, – kalbėjo bendrijos pirmininkas Audrius Šimonis.

„Mes vaikštom ant daikto. Ar ant jūsų nuosavo namo stogo galima vaikščioti jums neleidus?“, –  klausė verslininkas Edvardas Galvanauskas. Jis jaučiasi ramus. Teisiškai jis viską gudriai apgalvojo: detaliajame plane, kaip ir priklauso, numatytos vietos mašinoms statyti. Jos ir įrengtos, tačiau po antžeminėmis aikštelėmis verslininkas pristatė požeminių garažų ir įteisino juos kaip savo paties nuosavybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Gyventojas

Aš esu naujo namo gyventojas... skaitau  ir  esu visiškai suglumes. NEJAUGI VISI ČIA KOMENTUOJANTYS NESUPRANTA ... KAD BURBULĄ IŠPŪTĖ LIETRYČIO TELEVIZIJA!!!!!! ŽINIASKLAIDAI  REIKIA SKANDALŲ, KAD JŪS JĄ ŽIŪRĖTUMĖT IR PIRKTUMĖT :-D JIEMS PAVYKO PASIEKTI TIKSLĄ. O DABAR VISA TEISYBĖ: TIE POŽEMINIAI GARAŽAI IŠ TIKRO YRA BENDRIJOS GSB AŠMENA 35a. (visi kas netiki pasitikrinkite registrų centre). Kadangi jau 4 metus gyventojai GADINO IR LAUŽĖ mūsų garažo stogą ir niekas neprisiėmė remonto atsakomybės, mes (garažų savininkai) susitarėme su bendrovės direktoriumi, kad mūsų stogas būtų suskirstytas ir išparduotas savininkams, kurie prižiūrėtų kiekvienas savo dalį. Taip bus nustatyta KONKRETI ATSAKOMYBĖ UŽ STOGO EKSPLOATACIJĄ. O DABAR SVARBIAUSIA***LIETRYČIO KORESPONDENTĖ DARYDAMAS REPORTAŽĄ KALBĖJO IR SU NAUJO NAMO GYVENTOJAIS, MES JAI TAI SAKĖME BET JI TO NEPARODĖ*** Tie pikti žmonės kurie pralošė teismą sausio 9 dieną (mūsų žiniomis jų advokatas) iškvietė televizija taip keršydami bendrovei... galiausiai apšmeižtas nekaltas žmogus, kurį šiuose komentaruose dar ir ketinate suluošinti ar užmušti... tikri lietuviai...

ežys

norėtųsi paklausti verslyniko,o ar tažemę jis nupirko,žemė tai miesto,o garažo stogų tai nesimato,tik asfalto danga,reiškia galima ir vaikščioti ir mašinas statyti,o garažus tegul turi tuščius,bus paguoda

sukcius

tokie ir apvagia ir visus zmones ir valstybe, jiems reikia teisinio apynasrio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS