Miestas, kuris švenčia | KaunoDiena.lt

MIESTAS, KURIS ŠVENČIA

Jau 606 metus savo didinga istorija besidalijantis Kaunas šį savaitgalį pakvies miestiečius į savo gimtadienio šventę.

Jau 606 metus savo didinga istorija besidalijantis Kaunas šį savaitgalį pakvies miestiečius į savo gimtadienio šventę.

Miesto švenčių žanras ypatingas dėl savo masiškumo, mikrofonų, sklandančių nors ir ne gurmaniškų, bet vis tiek egzotiškų patiekalų kvapų. Mėgstantieji viešą šurmulį skaičiuoja dienas nuo vienos miesto šventės iki kitos, namisėdos jų nesupranta ir ignoruoja. Ar verta kelti koją iš namų, kad pasistumdytum alkūnėmis?

Tikrai taip, verta. Jau vien dėl to, kad šventėje susitiktum seniai matytą klasės draugą, kad šurmulyje prablaškytum savo vienatvę, galiausiai – ramiai, be skubėjimo ir pirkinių maišų rankose pavaikščiotum po miestą ir pamatytum, koks jis gražus ir gyvybingas. Kauniečių atveju – dar ir kad pamaitintum savą bendrystės su miestu jausmą.

Juk tai ji, kauniečių meilė savo miestui, kažkodėl dažniausiai yra tokia alkana, kad verčia niurzgėti, esą "Kaune gyventi neįdomu", gena iš Kauno jei ne į Vilnių, tai į Oslą ar Dubliną.
Miesto gimtadienio savaitgalis tarsi pradeda renginių po atviru dangumi sezoną. Kas, kur ir kada vyks vasarą Kaune, labai norėdamas susirasi. Tačiau ar ne smagiausi renginiai, kurie ir atsiranda ne pagal griežtą scenarijų, ne už biudžeto pinigus?

Kaip tie garsieji "Sofų vakarai", prieš keletą metų vykdavę Laisvės al. Ar spontaniški paauglių hiphopo koncertai. Arba Gatvės muzikos diena (GMD). Šiandien sykiu su miesto gimtadieniu šurmuliuosianti GMD – Andriaus Mamontovo idėja, gimusi ne pagal scenarijų – iš meilės muzikai ir miestui.

Tokios besąlygiškos meilės, iš kurios gimsta naujos tradicijos, galėtume palinkėti ir Kaunui. Juk jis vertas gimtadienio fiestos, kuri tęstųsi ne tiek, kiek suplanavo režisieriai, bet visą vasarą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS