Benamiai gyvūnai – pamiršti? | KaunoDiena.lt

BENAMIAI GYVŪNAI – PAMIRŠTI?

  • 4

Per televiziją neseniai pranešė, kad į Lietuvą atvyksta Suomijos komanda, kuri nemokamai sterilizuos benamius kates ir šunis.

Jau sterilizavo Radviliškyje, turbūt važiuos per visą Lietuvą.

Tiesiog gėda. Klaipėdoje nėra organizacijos ar žmonių, atsakingų už šią problemą. Prieš 10 metų ir Klaipėda sterilizuodavo beglobius gyvūnus, o šiais laikais to kažkodėl nebedaro.

Mes išsiaiškinome, kad Klaipėdoje sterilizuoja viena moteris, vardu Marina. Bet ji vargšė, nes veža gyvūnus kažkur į Dituvą ir visą šitą darbą atlieka už savo lėšas.

O šiaip Klaipėdoje nėra į ką kreiptis. Valdininkai visiškai abejingi šiai bėdai. Už miesto tvarkymą atsakingi specialistai kartais pasako, kad gavo pinigų, bet nukreipia kažkur į gyvūnų prieglaudą. Tad problema taip ir lieka neišspręsta. Juk viena prieglauda visų Klaipėdos gyvūnų nesterilizuos.

O mes, geraširdės bobelės, iš savo pinigų maitiname ir prižiūrime tuos gyvūnus.

Tad problema yra labai aštri ir net gėdinga, nes Suomija turi važiuoti į ES šalį atlikti tokį darbą.

Tikiuosi, kad apie tai daugiau kalbant, bendromis jėgomis pavyks ką nors pakeisti.

Klaipėdai reikalingas gal fondas ar organizacija, kuri imtųsi gyvūnų sterilizacijos. O prie to turėtų prisidėti ir valdžia. Tada apskritai nebeturėsime benamių gyvūnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kartais galvoju

Kad Klaipeda tai atsilikes uzkampis.Jeigu jau mes europieciai tai pasistenkime ir nebukime tokie atsilike.Jau Rusijoje zymiai geriau rupinasi gyvunais.Ka jau kalbeti apie labiau issivysciusias salis.

Diana

Jeigu atsiras tokia tarnyba- labai prašome- praneškite viešai kaip juos surasti. Galima ir kažkiek lėšų paaukoti.

pensininkė

o ar nepamiršti benamiai žmonės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS