Iš kur atsirado toji rusofobija? | KaunoDiena.lt

IŠ KUR ATSIRADO TOJI RUSOFOBIJA?

Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir spaudos departamento direktorė Marija Zacharova vis kalba apie Lietuvą ir kitas Baltijos šalis, esą šalia Rusijos susiformavo fašistinės valstybės, esą jose įsivyravo rusofobija ir panašiai. Ponia gąsdina, esą Lietuvai bus taip, kaip Ukrainai. Kitaip tariant, Rusija mus puls.

Taip tiesiai buvo pasakyta pirmą kartą. Per Kaliningrado tranzito skandalą M.Zacharova žadėjo, kad bus imamasi "ne diplomatinių, o praktinių priemonių".

Na, nesigilinsime šį kartą, kiek kalti yra patys lietuviai (tiksliau – trumparegė LR valdžia), kad kilo tas skandalas, nes 2004 m. sutartis su šalimi agresore, kaip ten bebūtų, iki šiol tebegalioja ir ji veikiausiai buvo pažeista.

Tačiau, jei kalbėsime apie vadinamąją rusofobiją, šiuo atveju svarbesnis yra priežasties aspektas. O kodėl jūs norite, ponia M.Zacharova, kad nebūtų rusofobijos, jei padarėte viską, kad ji kuo plačiau išsikerotų?

Pradėkime nuo 1940–1941 m., kai SSRS okupavo Lietuvą, o tūkstančius žmonių ištrėmė į Sibirą (vien 1941 m. birželio 14–19 d. išvežė 17 485) ir ėmė kalti į galvas, kad SSRS dabar lietuviams privalo būti "mylima plačioji tėvynė". Po 1944–1945 m. – naujas smurto, žudymų, kankinimų, trėmimų etapas, kurio metu buvo pražudyti šimtai tūkstančių gyventojų. Ar čia už tai reikia dabar dėkoti Rusijai, ją mylėti ir gerbti?

O kas vyksta dabar? Šiemet vasario 24-ąją Rusijos Federacija pradėjo karą prieš Ukrainą, esą tai ne valstybė, o ukrainiečiai – ne ukrainiečiai. Labai girdėta ta retorika – juk šitaip per Antrąjį pasaulinį karą kalbėjo Adolfas Hitleris apie lietuvius. Ar tai reiškia, kad Rusijos Federacija perėmė jo mokymą? Tikrai taip.

Ką daro Rusijos kariuomenė Ukrainos teritorijoje? Bučoje į galvas šaudė vietiniams gyventojams tiesiog gatvėje. Raketomis sprogdino gimdyklas ir daugiabučius namus. Kapinėmis pavertė Mariupolį. Nužudė 370 ukrainiečių vaikų ir toliau žudo. O gal Maša Zacharova peržiūrėjo tą garsų vaizdo įrašą, kaip gyvulys Rusijos Federacijos kariuomenės uniforma seksualiai išprievartavo kūdikį, visą tą savo "žygdarbį" nufilmavo ir dar išsiuntinėjo bičiuliams? Matyt, tikėjosi, kad paskelbs didvyriu ir duos ordiną. O gal ponia matė ir nufilmuotus kankinimus, pavyzdžiui, kaip siauraakis sadistas nupjauna lytinį organą belaisviui, kuris po to miršta?

Ir ką jūs, gerbiamieji, rimtai norite, kad po šito "gėrio" visi Rusiją įsimylėtų? Kad nebūtų rusofobijos?

Taip, rusofobija tikrai egzistuoja, ir kuo toliau, tuo labiau įsigali, bet tam visas prielaidas sukūrė pati Maskvoje įsitvirtinusi fašistinė valdžia, kuri atkartoja A.Hitlerio fašistinės Vokietijos istoriją. Beliko sulaukti tik Niurnbergo.

Gairės: karas Ukrainoje, rusofobija, Rusija, Marija Zacharova
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS