Mūsų laikų miunhauzenai | KaunoDiena.lt

MŪSŲ LAIKŲ MIUNHAUZENAI

Kadaise nuotykių pasakų herojus baronas Miunhauzenas, iki kaklo įkritęs į pusnį ir negalėjęs išsikapanoti ir prisišaukti pagalbos, pats save ištraukė, nusitvėręs už plaukų.

Kadaise nuotykių pasakų herojus baronas Miunhauzenas, iki kaklo įkritęs į pusnį ir negalėjęs išsikapanoti ir prisišaukti pagalbos, pats save ištraukė, nusitvėręs už plaukų.

Na, o šiais laikais, kaip galvojate, negi minimalią algą pakėlė Algirdas Butkevičius? Manau, kad ne. Tikrai ne premjeras, ne dabartiniai valdantieji, o mes patys sau.

Pažiūrėkite, kas darosi mūsų gyvenime. Nors ir po truputį, tačiau pastaruoju metu brangsta visos prekės, o ypač – kasdienio vartojimo. Didėja ne tik duonos, bet ir pieno, mėsos gaminių ir kitų produktų kainos. Paslaugų – taip pat.

Neseniai poliklinikoje pasiteiravau, kodėl tyrimai kainuoja daugiau. Pajuokavau, kad tikriausiai brango benzinas.

Man buvo paaiškinta – girdi, buvo pakelta minimali darbuotojų alga.

Panašiai atsakė kirpykloje, siuvykloje, skalbykloje ir daug kur kitur – net įstaigoje, kuri užsiima finansiniu tarpininkavimu.

Jau daugybę kartų didėjo autobusų bilietų kainos. Aiškinama, kad tai vyksta dėl brangstančių degalų. Tačiau benzinas pastaruoju metu nebrango. Bet dabar, manau, yra kitas argumentas – atlyginimų pakėlimas.

Ir taip visur, kur tik nepasisuksi.

Iš tikrųjų mūsų pragyvenimo brangimą, kuriam, kaip matome, daugeliu atvejų įtaką daro minimalios algos padidinimas, dengiame mes patys.

Gerai tiems, kuriems maloningoji valdžia pridėjo prie algos tą varganą trupinėlį. Juo gal ir gali kompensuoti kainų ūgtelėjimą bei kapstytis iš vargo pusnies.

O ką daryti pensininkams, kuriems jau kelintus metus nepadidina išmokų ir neprideda absoliučiai nieko? Kaip gyventi tiems, kurių plaukų beveik neliko, o ir tie patys buvo gerokai apipešioti?

Dar didesnis siaubas apima išgirdus ponios Loretos Graužinienės ketinimus pakelti algą iki 1 509 litų. Nebeliks tada nei miunhauzeniškos vilties išsikapstyti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS