Po reformos – mažiau eurų? | KaunoDiena.lt

PO REFORMOS – MAŽIAU EURŲ?

Dar pernai valdininkai liaudžiai dalijo pažadus apie nuo sausio didėsiantį darbo užmokestį. Visgi, panašu, jog įvykdžius mokesčių reformą žadėtų pinigų dalis gyventojų taip ir nesulaukė. Klaipėdiečių nuomonės šiuo klausimu išsiskyrė. Vieni džiaugiasi papilnėjusiomis kišenėmis, o kiti priešingai – tikina, jog atlygis už darbą netgi sumažėjo.

Toma:

– Tvirtinti, jog atlyginimas padidėjo, tikrai negalėčiau. Tai mano gaunamose pajamose ir sąskaitoje realiai neatsispindi. Šiuo atveju jaučiuosi nuvilta, kadangi pažadai taip ir neišsipildė.

Klaudija:

– Dirbu fiziniam asmeniui, man taikomi ne tik Darbo kodekso reikalavimai, tad situacija šiek tiek kitokia. Tačiau artimiesiems atlyginimas nežymiai padidėjo. Mano draugas dirba didesnėje įmonėje, tad įgyvendinus pokyčius užmokestis išaugo daugiau nei 100 eurų. Vis dėlto mažesnėse įmonėse dirbantys žmonės didesnių pokyčių taip ir nesulaukė.

Vitalijus:

– Esu įmonės savininkas. Mano darbuotojai uždirba daugiau nei vadinamąjį minimumą. Kadangi atlyginimai nemaži, papildomai jų nekėlėme. Kiek įgyvendinus pokyčius uždirba kitų įmonių darbuotojai, nesidomėjome.

Ramutė:

– Gaila, tačiau pokyčių nepajutau ir didesnio atlyginimo negaunu. Manau, kad dauguma žmonių akivaizdaus uždarbio padidėjimo taip pat nepastebėjo. Galbūt kas nors ir uždirba 30–40 eurų daugiau nei prieš tai.

Romanas:

– Dirbu lietuvių įmonėje, tačiau važinėju ir į užsienį. Didesnio atlyginimo nesulaukiau ir valdžios pažadais apie geresnį rytojų netikiu. Tėvai gyvena kaime, tad matau, kokia ten situacija. Toliau nuo miestų gyvenantys žmonės džiaugiasi uždirbdami ir tuos menkus 400 eurų per mėnesį. Kartais galvoju: kodėl mes liekame gyventi šioje šalyje?

Viltė:

– Apie šį valdžios užmojį girdėjau. Mano atlyginimas kol kas dar nesikeitė. Draugas dirba logistikos srityje, tad pokyčių jau spėjo pastebėti. Mano vardas Viltė, tad puoselėju viltį, kad sulauksime ekonomikos pagerėjimo.

Deividas:

– Uždarbis išaugo. Atlyginimas padidėjo apytiksliai 100 eurų. Pasirodo, valdžia šįkart nemelavo.

Stefan:

– Kaip ir didžioji dalis žmonių, žadėtų pokyčių nepajaučiau. Šiuo metu gyvenu Suomijoje, tačiau prieš tai dirbau Lietuvoje. Atlyginimo padidėjimo taip ir nesulaukiau.

Rytas:

– Užmokestis išaugo lygiai vienu euru. Pažįstamiems ir artimiesiems taip pat niekas nepasikeitė. Esu nusivylęs valdžia.

Irena:

– Esu pedagogė. Po valdžios pažadų darbo užmokestis ne tik nepadidėjo, bet dar labiau sumažėjo.

GALERIJA

  • Vitalijus
  • Viltė
  • Deividas
  • Irena
  • Klaudija
  • Ramutė
  • Rytas
  • Romanas
  • Stefan
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

juokingai atrodo

tik prakalbo pedagogė ir iš kart dejonės...

As

Alga sumazejo 2000e

Ieva

Kažkaip prisisapnavo žmonės, kad valdžia kažkokiu būdu jų darbdavius privers didesnes algas mokėt... Padidėjimas gavosi tik iš to, kad grįžau į Sodrą iš 2 pensijų pakopos. Visi tie pakeitimai padaryti tam, kad LT Europos Sąjungoj nebūtų su mažiausiom algom... Wow koks šuolis MMA nuo 420 iki 550... kas iš to, kad atskaičiavus visus mokesčius tas pats lieka...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS