Žmonės – svarbesni už gyvulius | KaunoDiena.lt

ŽMONĖS – SVARBESNI UŽ GYVULIUS

  • 4

Perskaičiau laikraštyje nuotraukomis iliustruotą straipsnį, kaip gyventojai trikdo medikų darbą, nes kviečia greitąją pagalbą šaltyje besivoliojančiam prisigėrusiam žmogui (D. Janauskaitė. "Medikus gaišina troškulio kankiniai", "Klaipėda", 2022 12 17), ir noriu pasidalinti savo nuomone apie tai.

Pasakykite, o ką praeiviui daryti? Palikti jį ten ir nekreipti dėmesio? Tai gal ir lietuviška, šiuolaikiška, bet tikrai ne žmoniška.

O kai katinas į medį per aukštai įsilipa, reikia ir gaisrinių, ir policijos. Gerai, kad dar nekviečia greitosios pagalbos. Tai normalu? Nemanau. Katinas įlipo į medi, pats ir išlips, kai jam reikės.

O tas šaltame sniege besivoliojantis girtuoklis, kol gyvas, vis dėlto žmogus ir jam būtina pagelbėti kiek galima greičiau nei kuriam nors gyvūnui.

Esu pagyvenusi buvusi medikė, niekad neskriaudžiau gyvūnų, bet man pirmiausia svarbus žmogus, jo gyvybė. Taip buvau mokoma, taip elgėsi mano Tėvai ir visi dori žmonės.

Man nesuprantama ir tai, kodėl baudžiami žmonės, kurie nuskandina šuniukus ar kačiukus. Juk juos atsivedė gyvulys. Jei nekankino, tiesiog nuskandino ir užkasė, nematau čia nieko nežmoniško. Ar žmogiškesnės tos gyvūnų prieglaudos?

Gal baikime painioti žmogiškumą su kvailumu. Manau, geriau įsteigti kažką panašaus į buvusią blaivyklą ar kokią nors patalpą, kur galėtų šaltyje prisiglausti tokie žmonės, atvežti pareigūnų.

Gal aš neteisi, bet gatvėje girto palikti negalima, reikia vis tiek ką nors daryti. "Imtis žmogiškumo", kaip sakydavo mano Tėvelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

O kam tas zmogiskumas

Dabar svarbu sklypas uz 1eu, arba koks nors pinigingas postas pakrypeliui.

Susirupines

Kvailiu karalysteje viskas aukstyn kojomis.Esame Dievo uzmirsta bezdzioniu tauta. Gaila islaisvejusiu ir staiga praturtejusiu liumpenu,kurie s umaise vertybiu vektorius.

Anonimas

Šunelis svarbiau ! Ką ta sovietinė atgyvena čia paisto. Žmogų ir į karą pasiųst lengva, kad padvėstų uz "tėvynę", o šunelio tai nepasiųsi, gaila jo ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS