Absoliutus blogis (Epilogas) | KaunoDiena.lt

ABSOLIUTUS BLOGIS (EPILOGAS)

Pasak gydytojo Ci Liuxino (1958), į jo laboratoriją, įrengtą Tibeto kalnuose stūksančiame budistų vienuolyne, daktaras Sergejus Skripalis (1951) atvyko ne vienas.

"Kartu su juo buvo dvi juodaodės moterys, vilkusios krepšius, prikimštus gruziniško vyno butelių", – teigia C.Liuxinas.

"Negalėjau atvykti be dovanų, – draugiškai pasakė rusas. – Tai mano padėjėjos – Svetlana ir Tatjana, jos abi grynakraujės rusės, tiesioginės Levo Tolstojaus (1828–1910) ir Patrice‘o Lumumbos (1925–1961) anūkės", – rimta veido išraiška pasakė svečias ir abi damos lengvabūdiškai, gal kiek per garsiai nusikvatojo.

"Jos nemokėjo nė žodžio rusiškai ir kalbėjo tik angliškai su ryškiu britišku akcentu, tačiau įdomiausia tai, kad per visą vizitą "daktaras" S.Skripalis į Comorra (Convict-19) viruso mėginius pažvelgė tik kartą", – tvirtina kinas medikas.

"Vot eto da (Oho. Čia tai bent). Žinote, kartą jaunesni kolegos prisigėrę bandė mane nunuodyti kažkokiomis itin egzotiškomis dujomis, bet čia... Čia visai kitas reikalas", – pasakė S.Skripalis, pažvelgęs pro mikroskopą.

"Tikriausiai jums įdomu, kodėl aš čia?"– uždavė klausimą C.Liuxinui ponas S.Skripalis, į taures pilstydamas vyną.

"Šiuo metu itin madinga kalbėti apie vadinamuosius Tukidiko spąstus, t. y. lyginti JAV su Sparta (daugelį metų tvirta geopolitine galybe), o Kiniją – su Atėnais (nauja augančia ir itin ambicinga jėga), be to, jūsų tėvynė suinteresuota puoselėti kuo glaudesnius ryšius su visais įmanomais sąjungininkais. Taigi, štai aš ir čia. Asmenišku pono Je Hunke (1970) kvietimu", – gydytojui C.Luxinui pasakė dr. S.Skripalis.

"Jums tikriausiai žinoma, kad Sparta laimėjo Peloponeso karą, tačiau neatgavo turėto politinio monopolio, ir Viduržemio jūroje ėmė kilti trečia politinė jėga – Makedonija. Gerbiamas dr. S.Skripalis įsitikinęs, kad taip gali būti ir dabar, klausimas, kas gi taps ta trečiąja jėga?" – staiga prabilo viena merginų.

"Ir kas gi bus ta naująja galia? Europos Sąjunga? Japonija? Indija ar viena Afrikos valstybių?" – ciniškai paklausė nuo vyno apsvaigęs dr. C.Liuxinas.

"Manau, kad ta nauja jėga ateis iš Korėjos pusiasalio, bet tai bus ne Šiaurės Korėja, o Pietų Korėjos populiariosios muzikos pramonė. Ji taps dominuojančia globalia jėga ir įves pasaulinę kičo diktatūrą", – atsakė nė kiek nuo gruziniško vyno neapgirtęs rusas.

"Ir jūs esate visiškai įsitikinęs kapitalistinės JAV pergale kariniame konflikte su Kinija?" – juokdamasis paklausė Ci.

"JAV yra pranašesnė vien tuo, kad turi savo jūrų pėstininkus, kurie yra atskiras žmonių porūšis. Taip pat JAV turi roko muziką. Be to, daktare, įsikalkite sau į galvą: nėra jokio "kapitalizmo", yra laisvosios rinkos ekonomika. Kapitalizmo terminą bolševikai sugalvojo savajam debilumui pateisinti", – linksmai atkirto Sergejus.

"Bet tada reikėtų sakyti, jog nėra ir jokio komunizmo", – kontratakavo kinas gydytojas.

"Taip, komunizmo nėra, bet marksizmas, deja, egzistuoja. K.Marxo (1818–1883) pasakos yra vadinamos marksizmu, o jomis tikintys kretinai – marksistais", – atsakė svečias, suduodamas galutinį smūgį.

Staiga pasigirdo juodaodžio masono Louiso Danieliaus Armstrongo (1901–1971) atliekamas "Šventojo Jokūbo izoliatoriaus bliuzas" ("St. James Infirmary Blues", 1928). Kai kurie melomanai tvirtina, jog ši daina – apie lytiniu būdu plintančios ligos sukeliamą skausmą.

"Kai išgirstu šį kūrinį, visada prisimenu, jog yra žmonių, kuriems blogiau negu man", – pasakė Svetlana.

"Justine‘o Bieberio gerbėjai – gyvas įrodymas, kad kai kuriems žmonėms gyvenimas yra negailestingesnis negu tau", – atkirto Tatjana.

"Mergaitės, sakau jums, korėjietiškas popsas jau greitai valdys pasaulį. O kaip manote jūs, daktare? Ar žinojote, kad Peloponeso karo metu Atėnus nusiaubė paslaptingas maras, pražudęs beveik 100 tūkst. gyventojų? Net pats Periklis (495–429 pr. Kr.) padėjo šaukštą ir niekas iki šiol nežino, kokia liga tai buvusi. Tuo metu žmonės tikėjo, kad priešas užnuodijo šulinius", – išpyškino S.Skripalis gydytojui Ci, kuris jau buvo beprarandantis sąmonę.

"Kas nutiko vėliau, nelabai pamenu, tačiau veikiausiai neįvyko nieko. Kitą rytą, atsibudęs ir išsiblaivęs, pastebėjau esąs vienas apleistoje tyrimų stovykloje. Nebebuvo nei kolegų, nei svečių, tačiau baisiausia tai, kad dingo virusu užkrėsti gyvūnai", – prisipažįsta Ci.

Praėjus kelioms savaitėms po C.Liuxino ir S.Skripalio pažinties, Kinijoje buvo pirmą kartą kreiptasi į gydymo įstaigas dėl Comorra (Convict-19) viruso sukeltų komplikacijų.

Prasidėjo masinė psichozė, kurią kurstė žiniasklaidos priemonės, augo kaukių ir liucernos pardavimai, o miestų gatvėse pasirodę nuogi keistuoliai garsiai skelbė artėjančią apokalipsę ir plakė vieni kitus botagais, taip siekdami išvaryti iš savęs ligą.

Buvo garsiai rėkiama, jog Comorrą sukūrė Siono išminčiai, bandyta surengti žydų pogromų maratoną.

Tų pačių metų balandį, vos atšilus orams, Comorra, kaip daugelis jo gentainių, išnyko iš pasaulinės ligų rinkos ir žiniasklaidos antraščių, o žmonės vėl ėmė skųstis klimato atšilimu.

2030 m. vasarą viruso išvarginta Kinija nusprendė susigrąžinti Taivano kontrolę. Jos laivynas atidengė ugnį į šią separatistinę salą ir JAV prezidentas demokratas-socialistas Bernardas Sandersas (1941) norom nenorom pradėjo operaciją "Dramblio pautai".

"Niūriai žvelgdamas pro Baltųjų rūmų langą, prezidentas tarsi suprato, jog viskas, kuo jis tikėjo jaunystėje, tebuvo miražas. Jis pažvelgė į mane ir dviprasmiškai pasakė: "Padarom tai" (Lets do it)", – savo memuaruose teigia tuo metu viceprezidento pareigas ėjusi Ivanka Trump (1981).

JAV laivynui puolant dirbtines salas Pietų Kinijos jūroje, o mongolų baikerių gaujoms veržiantis per didžiąją kinų sieną, buvęs komunistas J.Hunke Kinijoje įvykdė valstybinį perversmą ir šalį paskelbė konstitucine monarchija.

Buvęs Kinijos diktatorius Xi Jipingas (1953) kartu su šeima pabėgo į Kubą, tačiau vėliau jo žmona Peng (1962) paliko savo vyrą dėl A.Lukašenkos (1954) sūnaus  (2004), su kuriuo persikėlė gyventi į Kanadą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Šitokią "literatūrą" susikiški sau į r...rą....

pirmam

tai tau suskystėjo, akivaizdu, kad pailgąsias smegenis jau paveikė užkrtas, jeigu literatūrinio kūrinio nuo savo kliedesių neskiri.

Anonimas

Kas čia per paistalai ? Dykovui visai smegenys suskystėjo, nereikia net koronaviruso ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS