Bausmė už aroganciją | KaunoDiena.lt

BAUSMĖ UŽ AROGANCIJĄ

Šiandien paskutinės nelaimėlės oficialiai ištars sudie pasaulio futbolo čempionatui. Pusė į Katarą atvykusių rinktinių atsisveikins jau po pirmojo etapo. Išgyvenusios negailestingą atrankos barjerą jau rytoj pradės dar žiauresnę atkarpą, kurioje kiekvieno žingsnio kaina taps nepalyginti didesnė.

Ką gi mums atnešė grupių etapas? Nepaisant nulinių lygiųjų lietaus – nuostabų futbolą, kartais net gražesnį, nei tikėtasi. Taip pat – favoritų pergalių ir, žinoma, sensacijų. Būtent netikėti rezultatai labiausiai intriguoja nepriklausomus sirgalius. Kai kukli Saudo Arabija klupdo vieną pagrindinių favoričių Argentiną, norisi ją palaikyti ir tikėti stebuklais. Kai Japonija patiesia daugkartinę čempionę Vokietiją, o paskui pavyzdingai išsišluoja savo drabužinę, lieka tik žavėtis. Tačiau pasakos tam ir kuriamos, kad kada nors baigtųsi. Saudo Arabijos sėkmės istorija baigėsi apmaudžiai. Po pirmosios pergalės jos aistruoliai ironiškai klausinėjo, kur dingo Lionelis Messi. Taikliausią atsakymą jiems pateikė ne kas kitas, o geriausias šio amžiaus pasaulio futbolininkas. Argentinietis puikiu įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu patiesė Meksikos rinktinę, o vėliau su komandos draugais ramiai užsitikrino pirmąją vietą C grupėje. Saudo Arabija taip ir liko grupės dugne, ten kartu nusitempdama ir Meksikos rinktinę.

Po pirmosios pergalės aistruoliai ironiškai klausinėjo, kur dingo Lionelis Messi. Taikliausią atsakymą jiems pateikė ne kas kitas, o geriausias šio amžiaus pasaulio futbolininkas.

Pirmajame etape taškus barstė ir kiti favoritai: planetos čempionų titulus ginantys prancūzai, A ir B grupių nugalėtojai Nyderlandų ir Anglijos futbolininkai. Tačiau plėšrūnai veltui nesikandžioja, o nagus ir dantis parodo tada, kai to labiausiai reikia. Tikrąjį jų pajėgumą pamatysime jau savaitgalį prasidedančiose atkrintamosiose varžybose. Čia klaidų jau niekas nedovanos. Bet koks, net ir atsitiktinis, kluptelėjimas taps fatališkas. Antro šanso, skirtingai nei grupėse, nebus iki pat 2026-ųjų, kai planetos pirmenybes priims trys Šiaurės Amerikos šalys. Kol kas galime mėgautis skaniausiu desertu, kuris truks dar geras dvi savaites.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cha

Pagaliau sužinojau koks balvonas rašo šitus straipsnius, kur komandas patiesia, nukala, nukauna, užverčia ir t.t. Gerai dar, kad nors neiš......sa. Tai Zigmas Jurevičius ! Įsidėmėkite šitą žvaigždę, pas kurią, anot gyd. F. Taunytės, kraujas neatiteka iki smegenų, nes lieka besiskeryčiojančiose galūnėse....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS