Fobijų apsėsti | KaunoDiena.lt

FOBIJŲ APSĖSTI

Pastaruoju metu galvoju, kad daug daugiau prarastume paslydę ne ant ledo, o ant savo mitinių fobijų.

Šalta ir slidu, pavojinga ir važinėti, ir vaikščioti, jau daugybei žmonių tai daug kainavo. Tačiau pastaruoju metu galvoju, kad daug daugiau prarastume paslydę ne ant ledo, o ant savo mitinių fobijų. Turiu galvoje populiarias ir gyvai visuomenės svarstomas temas: skalūnus, eurą ir žemės pardavimą užsieniečiams.

Dėl skalūnų sunku ką nors pasakyti, nesu specialistas. Tačiau atrodo, kad čia tikrai esama grėsmių, be to, Lietuva daug mažesnė už JAV, kurios gali tai sau leisti daug nesukdamos galvos. Kita vertus, neaišku, ar ilgalaikėje perspektyvoje neatsiras alternatyvos dujoms, nes naftai jau atsirado. Izraelio mokslininkai su savo nanotechnologijomis sukūrė degalus iš paprasčiausio vandens ir anglies dvideginio. Masinė gamyba prasidės jau po penkerių metų ir naftos poreikis bei kainos kris neapsakomai.

Dėl euro jau aiškiau, nors kai kas vis bijo, kad batonai pabrangs. Tačiau euro zona reiškia didesnį pasitikėjimą mūsų valstybe, didesnes investicijas ir didesnį saugumą. O kartu ir turtingesnę valstybę, kada nors galėsiančią įvykdyti dabartinių fantastų pažadus apie pusantro tūkstančio siekiančią minimalią algą. Taptume ir saugesni, nes euro zonos valstybės viena kitą nuo ruso saugo vos vos daugiau.

Garsusis referendumas dėl žemės pardavimo užsieniečiams man absoliučiai nesuprantamas. Pirma: kas norėjo, jau nusipirko per lietuvių tarpininkus. Antra: Latvijoje ir Estijoje žemę gali pirkti kas nori ir kur nori, kodėl mes vėl bandome būti gudresni? Trečia: lietuviai irgi gali pirkti žemę užsienyje, nemažai yra jau nusipirkę. Kodėl mes bandome neatsakyti tuo pačiu? Ketvirta: tai pažadėjome stodami į ES, atsisakyti to pažado prilygtų pareiškimui, kad vėl atidarome seno pavyzdžio Ignalinos atominę. Valstybei kainuotų milijardus. Penkta: jei kas nusiperka kokį kemsyną, pradeda auginti ten kokius pastarnokus ar bet ką, arba pastato žemės ūkio kompleksą, man visiškai nesvarbu, ar tai padarė Jonas, ar Hansas. Ir tas, ir tas būtų sukūręs darbo vietų ir mokėtų valstybei mokesčius. Šešta: ir šiuo atveju taptume dar saugesni, nes užsienio valstybės gintų savo piliečių kapitalą, kartu saugodamos ir mus.

Ir visa tai reikštų saugesnę ir turtingesnę valstybę, mažėjantį nedarbą, didesnes algas ir slopstančią emigraciją. Priešingu atveju skursime toliau. Nepaslyskime.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Vaivorykste

Referendumui taip! Zemiu ispardavimui ne!

Navakas

kaip visuomet teisus. Dėl žemės čia plyšoja tie, kuriems mažiausiai Lietuva rūpi. Tiksliau rūpi - kaip dar sukelti šalyje didesnę sumaištį, sukiršinti žmones, pasėti nepasitikėjimą ir nusivylimą.

pritariu

nuomonei. Net neabejoju, kat tai 5-tos kolonos, vadovaujant kremliui, darbas, norint pasėti blogą nuomonę apie Lietuvą ir pačioje Lietuvoje sukelti sumaištį. Kažkoks lietuviškas milijardierius karbauskis prisipirkęs vilų užsieniuose irgi stumia šį referendumą, vaigauskas (pasidomėkime jo šaknimis) taip pat nieko prieš, pritaria paleckiukas ir kiti raudonskūriai. kodėl ES kas nori gali įsigyti žemių, o mes savo užleistų kemsynų niekaip negalime? būtinas milijardinis referendumas? Tuos pinigus paskirstykite pensijų vienkartiniam kompensavimui. Nėra ko vaizduoti, kad būtinai visiems norintiems turėsime parduoti, juk galėsime pasižiūrėti, kuris "gražesnis", "puikesnis", tik nuo mūsų pačių visa tai priklausys. Tai yra tyčia sukeltas šurmulys, nepatinka ES,vadinasi, grįžkime atgal į sovietinę rusiją? Tik tokio tikslo ir siekia tie referendumo sumanytojai, gal ir be jo jie gali grįžti pas raudonąjį putiną? O mes eisime toliau su ES.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS