Gaidelis ir vištytė | KaunoDiena.lt

GAIDELIS IR VIŠTYTĖ

Vienas garsiausių nusikaltimų, apie kurį Lietuvoje žino net ir vaikai, yra miške įvykdytas išpuolis prieš vištytę, kuri dėl incidento neteko abejų akyčių.

Plačiai žinoma, kad vištytė su gaideliu išėjo riešutų. Buvo ruduo. Anot liudininkų, likus nedaug laiko iki nusikaltimo, gaidelis vilkėjo naujomis kelnėmis (svarbi aplinkybė), o vištytė segėjo naują sijonėlį (nereikšminga aplinkybė).

Kai į lazdyną įlipęs gaidelis ėmė skinti riešutus, savo dalies pareikalavo ir vištytė. Nežinia, ar toks reikalavimas turėjo teisinį pagrindą, mat vištytės ir gaidelio santykiai nebuvo formalizuoti (sugyventiniai, sutuoktiniai, kaimynai, artimi giminės?). Kad ir kaip ten būtų, gaidelis metė vištytei riešutą, pataikė tiesiai į akį ir ši patyrė, atrodo, negrįžtamą regos organo sužalojimą. Lygiai tas pat atsitiko ir antrai akiai. Iki šiol nenustatyta, ar tai buvo sąmoninga tyčia, siekiant sužaloti regą ir tokiu būdu neleistinai apriboti vištytės galimybes gauti riešutų, ar tiesiog nelaimingas atsitikimas miške. Tai bandė nustatyti vištytės senelė (nežinia, kas yra ta vištytės senelė – tiesiog sena višta ar vištytės šeimininkė, valstietė). Tačiau jai nieko nustatyti nepavyko – ko norėti iš garbaus amžiaus vištos ar kriminaliniuose tyrimuose neįgudusios valstietės. Žinome tik tiek, kad visi apklaustieji bėdą vertė vienas kitam: gaidelis – lazdynui (kad tas suplėšęs jo kelnes), tas – ožkai, toji – piemeniui, tas – šeimininkei, toji – kiaulei ir t. t. Tokiu būdu tyrimo eigoje įvykio esmė visiškai išsiplovė, bet buvo sukurtas kone mitinis nuskriaustos vištytės įvaizdis.

Panaši istorija nutiko Vilniuje , kai žmogaus teisių puoselėtojas bučiniu pasiuntė kažkokią miglotą žinią plastiko plėvele vadinamam asmeniui.

Tačiau ir šiais laikais taip atsitinka. Panaši istorija nutiko Vilniuje, kai žmogaus teisių puoselėtojas bučiniu pasiuntė kažkokią miglotą žinią plastiko plėvele vadinamam asmeniui. Kaip ir buvo galima tikėtis, pabučiuotasis ėmė labai garsiai kudakuoti. Nesvarbu, kas šioje istorijoje buvo vištytė ir kas gaidelis, svarbu, kad vienas personažų gavo eilinę progą viešai pakedenti plunksnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

K

Dasigyventa, kad net bijoma atviru teksta kalbėti.Nėra kams skųstis, nėra kaltų. Dievo irgi nėra.

Tikrai

Ne celofanas naikina valstybę

SUSIJUSIOS NAUJIENOS