Įvaizdžio aukos | KaunoDiena.lt

ĮVAIZDŽIO AUKOS

Intymus klausimas iš širdies glūdumos: kodėl kuo daugiau dėmesio skiriama sportui, tuo daugiau atsiranda debilų? Štai naujai atidaryto treniruoklių centro automobilių stovėjimo aikštelėje nebetelpa mašinos. Prabangios, suprantama. Juk neterši oro – nevažiuosi per visą miestą kokia nors gelda į tokią madingą vietą.

Treniruokliai čia sustatyti prie lango (kad sportuojančiuosius matytų praeiviai ir pavydėtų) arba prie masyvių veidrodžių (kad sportuojantieji galėtų pasigrožėti išmintimi žėrinčiais veidais).

Štai ir iš gatvės žiopso į tą tuštybės vitriną "Norfos" kryptimi žygiuojančios senutės – juk taip estetiškai treniruoklių lazdas tampo plastikinio pasaulio barbės ir kenai. Turėtų kamuoti pavydas, tik amžius nebe tas. Be to, ir toje kūnų bei makiažo realybėje būna problemų. Štai praėjusios savaitės žiniasklaidoje pasigirdo pagalbos šauksmas: "Lietuvą pasiekia TRX treniruoklių klastotės!"

Siaubas. Koks galvijiškas akiplėšiškumas – treniruoklius klastoja! Kaip jie drįsta kėsintis į šventą reikalą? Juk klastotė tuos kūnus gali ištreniruoti ne taip, kaip treniruojantis originaliu padargu.

Paklausite, kas, po galais, tas TRX treniruoklis? Paieškos sistemoje per akimirką randi skelbimą, matyt, reklamuojantį tą pačią klastotę: "TRX treniruoklis už mažiausią kainą". Pasirodo, džiaugtis šiuo daiktu išskirtinai paprasta, tereikia juo pasikabinti ant medžio šakos arba už durų...

Hm, o kažkas sakė, kad už vedimą prie savižudybės grasina Baudžiamojo kodekso straipsnis.

Bet kas yra tas paprasto pelės gyvenimas, palyginti su parodomosiomis kūno dailinimo iškilmėmis? Niekučiai niekai.

Sunku net patikėti, kad antikos laikais sportas buvo viena meno rūšių. "Dainavimas papais" dar nebuvo išrastas, sportininkams reikėjo ir smegenų lavinimo, ir bent jau žinoti, kuo etika skiriasi nuo estetikos. Vėliau sportas tapo vis primityvesnis – virto kūno kultūra. Taigi šiame reikale vis dar egzistavo tam tikras kultūros momentas. Dabar iš viso to liko sporto klubo aparatų tąsymas. Na, dar soliariumas. Štai ir visa etika, ir estetika.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

šiaip

to Šiaip: aišku. Liūdna.... Lietuvoje nebeliko negeltonų dienraščių. Yra tik geltoni ir labai geltoni. Beje, KD nelyginamai labiau komjaunuoliška nei Rytas. Ji tradiciškai kairuoliška ir tai jokia paslaptis. Užtenka paskaityti atvirai prorusiškus ir antieuropietiškus Beržiūno tekstus redakcijos skiltyje arba pavartyti TV priedo programas, kur jau n metų vienas iš trijų vertų dėmesio kiekvienos dienos TV rodomų filmų būtinai turi būti rusiškas. Pocius irgi mėgsta demagogiškai, be aiškaus preteksto paloti ant Lietuvos valdžios (kas joje bebūtų, bet labiau kliūna dešinieji ir liberalai). Pasitaiko laikraštyje ir gerų tekstų, bet jie negali nusverti minėtų faktų.

$$$

kitos pozos ner

šiaip

toks tekstas redakcijos skiltyje (spausdintinio Kauno dienos varianto) pasako viską apie redakciją. nulis, o ne redakcija. Rytas, jeigu neklystu, Užkalnio pezalų į redakcijos skiltį nedėdavo, nors Užkalnis, pripažinkime, yra nepalyginamai aukštesnio lygio provokatorius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS