Metai su minuso ženklu | KaunoDiena.lt

METAI SU MINUSO ŽENKLU

Rytoj Kauno "Žalgiris" žengs antrą ir turbūt lemiamą žingsnį LKL aukso žiedų link. O gal viskas apsivers aukštyn kojomis ir "Rytas" išlygins finalo serijos rezultatą? Vargu. Bet kuriuo atveju šių metų LKL finalas vienas blankiausių per pastarąjį dešimtmetį.

Taip, "Žalgiris" Lietuvos pirmenybėse nepertraukiamai dominuoja nuo pat 2011-ųjų. Ir daugumą tų metų kauniečiai finalo serijoje auklėja "Rytą". Tik Klaipėdos "Neptūnui" ir Panevėžio "Lietkabeliui" yra pavykę įsiterpti į šią prestižinę "Žiedų valdovų" kovą. Klaipėdiečiai sidabrą pačiupo 2016 ir 2014 m., o panevėžiečiai – 2017-aisiais. Pastarieji šiemet turi puikių galimybių pasipuošti bronza, nebent Utenos "Juventus" šiandien namuose pateiktų siurprizą. "Neptūnas" 2021-uosius baigė tiksliai pagal galimybes.

Apmaudu tik tai, kad per sezoną dar stipresniais kandidatais į Tokijo rinktinę turėję tapti rytiečiai metus iššvaistė kapanodamiesi iš nesibaigiančių nuosmukių.

Finansinius diržus susiveržęs uostamiesčio klubas reguliariajame sezone su Prienų "Cbet" pasidalijo 5–6 vietas, bet liko žemiau dėl papildomų rodiklių. Ketvirtfinalyje klaipėdiečiai nusileido "Lietkabeliui", tačiau nebeviltiškai. Nežinia, kaip viskas būtų pasisukę, jei jie pirmajame atkrintamųjų mače Panevėžyje nebūtų pralaimėję jau laimėto mūšio. Jei ne graikas Panagiotis Kalaitzakis, pataikęs dvitaškį aidint sirenai, "Neptūnas" į savo areną būtų žengęs su pergale ir kur kas didesniu pasitikėjimu siekiant padėti galutinį tašką.

Kita vertus, pasvarstymai "kas būtų, jeigu būtų" gali perrašyti ir visą pasaulio istoriją. Tad, žiūrint į įvykusius faktus, akivaizdu, kad "Rytas" šį sezoną prieš "Žalgirį" turi tik keletą rimtesnių argumentų, kurių svariausias – kroatas Ivanas Buva. Bet vienas karys lauke, patys žinote ko vertas. Todėl Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai gali būti ramūs. LKL finalo serija neužsitęs ir geriausi jų dalyviai spės atgauti kvapą prieš prasidedant žūtbūtiniams olimpinės atrankos mūšiams. Apmaudu tik tai, kad per sezoną dar stipresniais kandidatais į Tokijo rinktinę turėję tapti "rytiečiai" metus iššvaistė kapanodamiesi iš nesibaigiančių nuosmukių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Finals

Aiškus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS