Nenurašyta rinktinė | KaunoDiena.lt

NENURAŠYTA RINKTINĖ

Mūsų krepšinio rinktinė – kaip plastikiniai maišeliai ar neekologiški šiaudeliai – gali juos pamiršti, ignoruoti ar net uždrausti, bet jų vis tiek prireikia. Po ne itin sėkmingų pasirodymų pastaruosiuose čempionatuose kuriam laikui rinktinę buvome nustūmę į antrą planą, tačiau kuo toliau, tuo dažniau grįšime prie jos aktualijų.

Domantas Sabonis, Arnas Butkevičius, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Rokas Giedraitis ir Lukas Lekavičius – net šeši mūsų šalies krepšinio ąžuolai atsisakė padėti nacionalinei komandai šią vasarą. Kiekvieno jų pasirinkimo priežastys skirtingos. Vieni, kaip Kauno „Žalgirio“ puolėjas A. Butkevičius, gulasi operacijai ir turės atlikti reabilitaciją. Panaši ir D. Sabonio situacija, kurį kamuoja nykščio skausmai. Be to, Domanto šeima laukia pagausėjimo. Kiti, kaip L. Lekavičius ar E. Ulanovas, tiesiog išsunkti po ilgo ir sunkaus sezono. Žinoma, jei tėvynei labai reikėtų, šie vyrai tikriausiai nedvejotų nė akimirkos. Tačiau pasaulio čempionatas – ne olimpinės žaidynės. Šio renginio prestižas ir reikšmė yra kiek mažesni nei kartą per ketverius metus vykstančios olimpiados. Todėl ir ištarti „ne“ rinktinei šiais metais – mažesnė nuodėmė nei kitąmet, kai vyks Paryžiaus olimpinės žaidynės.

Vis dėlto Lietuvos sirgaliai išlepinti ir reiklūs. Prastas krepšininkų pasirodymas planetos pirmenybėse Filipinuose, žadant, kad kitąmet olimpiadoje bus geriau, jų netenkins. Juolab kad ir likusių rinktinės kandidatų sąrašas vis dar yra gana solidus. Pakeisti atsisakiusius žaidėjus bus kam – ramina ir Lietuvos krepšinio federacijos vadovai. Kažin, ar galime dėti lygybės ženklą tarp D. Sabonio ir jį pakeisiančio, senokai rinktinę bedominusio Donato Motiejūno. Tačiau visai tikėtina, kad „Monaco“ klubo „centras“, išsiilgęs nacionalinės ekipos, bus ne mažiau naudingas nei jo kolega iš NBA. D. Motiejūnui jau 32-eji, tad gali būti, kad šis turnyras taps jo atsisveikinimu su rinktine. Ko jau ko, o motyvacijos kauniečiui tikrai netrūks.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Žalgirio

Dar Dimša nebus gal tai iš viso nebus kam lošt is normalių

SUSIJUSIOS NAUJIENOS