Nuotoliniai patriotai | KaunoDiena.lt

NUOTOLINIAI PATRIOTAI

Artėja visuotinis šaukimas į karinę tarnyba. Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas pranešė, kad ateinantį rudenį prioritetine tvarka Seimas svarstys galimybę įteisinti visuotinį šaukimą, o ne, pasak L. Kasčiūno, loterinį, koks yra dabar.

Loterija yra loterija. Burtai ištraukti. Sveikiname, jums nereikės rengtis tėvynės gynybai. „Valio!“ – apsidžiaugia vaikinas. Įsidėmėkime – nemenka dalis tokių džiūgaujančių jaunuolių gana nuoširdžiai save laiko patriotais.

Jie yra nepalaužiami gero gyvenimo patriotai. Jie galvoja, kad geras gyvenimas turi turėti gerą kariuomenę, kuri su viskuo gerai susitvarkys savo gerais būdais. Gerai apmokyti geri kariai atakuos gerai nutaikytomis raketomis ir taikliai šaudys gerai išmokyti gerų instruktorių ir gerai apgins sienas, kad negeras priešas nepridarytų negerų dalykų ir viskas gal bus gerai ir toliau galėsime gerai gyventi ir siekti savo gerų tikslų gerame gyvenime ir geroje Lietuvoje, gerai kuriančioje gerą ateitį ir gerovės valstybę.

Gerieji patriotai norėtų tikėti, kad jau turėtų būti išrastas kažkoks išmanus būdas priešintis saugiai, nerizikingai, taip, kad gerieji patriotai nenukentėtų.

Kiek yra gerųjų patriotų, apytiksliai galima spėti iš to, kad, kaip pranešama, Lietuvoje nuolat mažėja savanoriškai pasiryžusių atlikti tarnybą gretos. Paaiškėjo, kad net grėsmės Ukrainoje akivaizdoje nepavyksta į tarnybą prikviesti nustatyto skaičiaus jaunuolių, taip pat į tarnybą neateina ir privaloma tvarka šaukiami jaunuoliai.

Štai kodėl, pranešęs apie planus ateinantį rudenį Seime svarstyti galimybę įteisinti visuotinį šaukimą, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto strategas tarsi ramino: bus labai ilga diskusija. Žodžiu, nesinervinkite, berniukai, čia dar tik svarstymai, dar laukia netrumpas kelias. Suprantama – jaunimas jautrus. Su juo reikia elgtis diskretiškai. Negalima labai išgąsdinti, nes jaunuoliai ims ir išsilakstys po londonus ir amsterdamus ir taps nuotoliniais patriotais.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

vatnykui

1935 m. kvalifikuotas darbininkas per valandą vidutiniškai Lietuvoje uždirbdavo 1,04 lito, Latvijoje – 1,33 lito, Estijoje – 0,62 lito. Daugelyje Europos šalių darbininkai uždirbdavo daugiau, tačiau realus uždarbis, atsižvelgus į palyginti žemas Baltijos šalių prekių ir paslaugų kainas, viršijo Vakarų Europos rodiklius. Pvz., Latvijoje realus uždarbis buvo aukštesnis negu Vokietijoje, Italijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje. Maisto prekių kainos 1937 m: 1 kg kiaulienos – 1,40 Lt, 1 kg jautienos – 0,65 Lt, 1 kg rūkyto kumpio – 1,85 Lt, 10 vnt. kiaušinių – 0,85 Lt, 1 l grietinės – 0,95 Lt, 1 l pieno – 0,15 Lt, 1 kg cukraus – 1 Lt, 1 kg bulvių – 0,04 Lt, 1 kg sviesto – 2,60 Lt, 1 kg juodos ruginės duonos – 0,25 Lt ir pan.

Anonimas

..pagrindas ;Lietuva butina !!! ginti nuo kacapu-laptiozniku.

ekspertui

tu durnelis. Tiek rusų visam pasaulyje nebuvo kad sukomplektuoti 550 divizijų . Stalinas tiek turėjo 1940 1941 metais. Bet esmė ne vitkauskas v. Kurio buvimą raudonu agentu tu gali įrodyti ne bezdalais bet dokumentais. labai jau keista - agentas savanoriu kovojo prieš lenkus ir bermontininkus. Ir dasitarnavo iki generolo. Bet vyriausias kariuomenės vadas buvo smetana. Va tas tikrai agentas. Vietoj įsakymo kariuomenei gintis pabėgo į užsienį. Kas dėl kareivių grobimo - labai galėjo būti. Nes sralinas užpuolimai būt sugalvojęs rimtesnę priežastį. Pvz Suomiai jo sumanymu patys užpuolė SSSR.Toliau - jei gintis tai kažko Lietuvoje trūko? Ko nebuvo gynybai? 1941 metais sralinas jau turėjo, be gyvos jėgos, 24 000 tankų, iš jų apie 4 000 naujausių - KV ir T34. , 17 000 kovos lėktuvų ir t.t. (žukovo duomenys). Net suomius užtraukė. su visu maneržeimu. Kuris dabar Rusijoj iki Viipuri.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS