Paaugliai tiesiog galėjo meluoti | KaunoDiena.lt

PAAUGLIAI TIESIOG GALĖJO MELUOTI

Iš nežinia kur staiga atsirado kažkieno nuomonė, kad reikia panaikinti mokyklas, kuriose dėstomoji kalba yra rusų. Kad apie tam tikras permainas galvoja, patvirtino ir pats švietimo ministras.

Kalbama, kad tokių pamąstymų priežastis buvo kažkokių nepilnamečių konfliktas, kuriame nukentėjo palankiai Ukrainos atžvilgiu nusiteikęs jaunuolis. Kiti du (ar vienas iš tų dviejų) į jį šaudė iš pneumatinio ginklo būtent dėl jo teigiamo požiūrio į Ukrainą.

Galbūt toks įvykis ir galėjo būti, nes propagandos suklaidintų, prokremliškai nusiteikusių veikėjų vis dar yra. Tačiau šiuo atveju paaugliai tiesiog galėjo meluoti, o „apšaudymo“ priežastis galėjo būti visiškai ne politinė. Nereikėtų daryti skubotų išvadų, neišsiaiškinus tikrųjų tokio elgesio priežasčių.

Nereikėtų ir dėl vieno skaudaus atvejo daryti išvados, kad dabar jau reikia naikinti rusiškas mokyklas. Jokiu būdu ne. Lietuvoje gyvenantys rusai yra mūsų visų kaimynai, draugai, bendramoksliai, jie tokie pat Lietuvos Respublikos piliečiai. Ir nors išlaikyti rusišką mokyklą valstybės biudžetui kainuoja daugiau nei lietuvišką, jokių kalbų apie jų uždarymą negali būti.

Tai visos šalies bendruomenės bendra tradicija, kuri privalo išlikti, nes ji demonstruoja mūsų savitarpio supratimą ir toleranciją. Rusų tautybės žmonės turi teisę išsaugoti savo tautinį identitetą, nors iš Maskvos girdime teiginius apie rusofobiją Baltijos šalyse. Tai tiesiog propagandinė nesąmonė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

To Nijole

Ziurek,kad taves netardytu,nes esi konservu zombis.

NIJOLĖ

Mokėti priešo kalbą reikia tiems , kurie tardys karo belaisvius . Nereikia tokio plataus rusų k. dėstymo lietuviams .. Reikia palaipsniui panaikinti rusišką dėstymą rusų mokyklose. Mokykimės iš mažesniųjų kaimynų latvių ir estų.

Tiesa

Lietuva per daug tolerantiška okupantams
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS