Patriukšmavo už Atlanto | KaunoDiena.lt

PATRIUKŠMAVO UŽ ATLANTO

Lietuvos krepšinio vardas už Atlanto skamba jau daugiau tris dešimtmečius. Nuo Šarūno Marčiulionio laikų nebuvo sezono, kad stipriausioje pasaulio lygoje nerungtyniautų bent vienas mūsų šalies atstovų. Šiemet jų buvo net keturi. Prie pernykščių bokštų Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio prisidėjo Deividas Sirvydis ir Ignas Brazdeikis.

Šią savaitę abiems mūsų milžinams teko išbandyti šiemet įdiegtą naujovę – NBA "Play-In" turnyrą, kuriame paskutinius kelialapius į atkrintamąsias varžybas išsidalys 7–10 vietas užėmusios kiekvienos konferencijos komandos. Šiąnakt lemiamą atkrintamųjų varžybų atrankos mūšį atlaikė Domantas, rytoj tas pats laukia Jono. Talentų kupina "Indiana Pacers" į išgyvenimo kovas save įstūmė reguliariajame sezone pralaimėjusi daugiau nei pusę rungtynių ir užėmusi tik 9-ą vietą. Traumų epidemija, jaunas treneris, konfliktavęs su žaidėjais, patirties stoka – visa tai gerokai prigesino "Pacers" potencialą. Tačiau Saboniukui šis sezonas buvo puikus. Įspūdingą formą ir stabilumą demonstravęs lietuvis ne tik pateko į NBA "Visų žvaigždžių" renginį, bet ir su savo įspūdingais dvigubais bei trigubais dubliais perrašė ne vieną klubo rekordą. Tą patį uoliai darė ir Jonas, kuriam 20 atkovotų kamuolių ir 20 pelnytų taškų per mačą tapo ne kasdieniu, bet normaliu reiškiniu.

Traumų epidemija, jaunas treneris, konfliktavęs su žaidėjais, patirties stoka – visa tai gerokai prigesino "Pacers" potencialą. Tačiau Saboniukui šis sezonas buvo puikus.

Deividas ir Ignas sezoną baigė blogiausiose Rytų konferencijos komandose. Jie pasireikšti gavo tik sezono pabaigoje, kai "Detroit Pistons" ir "Orlando Magic" labiau stengėsi pralaimėti, nei laimėti, kad užimtų žemesnę vietą ir gautų aukštesnį šaukimą NBA naujokų biržoje. Kad ir kaip būtų, abu puolėjai puikiai pasinaudojo jiems suteiktu šansu ir parodė, kad gali ne tik trinti atsarginių suolą. Labai tikėtina, kad kitą sezoną mūsiškiams tų šansų bus suteikta kur kas daugiau. Juolab kad vasarą jie galės kryptingai rengtis NBA sezonui, nes vargu ar jau šiemet bus atrinkti į Lietuvos olimpinę rinktinę. Abu NBA bokštai šiemet rinktinėje laukiami kaip niekad.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Just

Paskui atvaziuso

Sabaa

SabasJau namo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS