Politinis persekiojimas? | KaunoDiena.lt

POLITINIS PERSEKIOJIMAS?

Alytaus apylinkių kiškį pribaigė pragaištingas gaisras padangų perdirbimo įmonėje ekologišku pavadinimu – "Ekologistika". Atlikus patologinį anatominį gaišenos tyrimą, kiškio trachėjoje rasta suodžių, nustatyta plaučių edema, pastebėtos kraujosruvos plaučiuose.

Kitaip tariant, gyvulėlis prisikvėpavo degančių padangų skleidžiamų nuodų ir krito.

O kaipgi žmonės? Pradedant tais, kurie gesino tą pragaro katilą, ir baigiant tais, kurie neturėjo nei fizinių, nei finansinių galimybių evakuotis iš užterštos zonos? Ogi niekaip.

Nes Vidaus reikalų ministerijos atstovės Boženos teigimu, "padėtis kontroliuojama". Turbūt todėl vakar į Seimo Aplinkos apsaugos komiteto neeilinį posėdį nelaimei Alytuje aptarti kviesta ministrė R.Tamašunienė taip ir nepasirodė.

Ne mums, paprastiesiems, vertinti ministrės sprendimus. Ji ir taip turi kur kas didesnių bėdų, nei kažkoks posėdis.

Kaip į tai turėtų žvelgti pati ministrė? Politinis persekiojimas, ne kitaip.

Ant plauko pakibo jos pačios kėdė ir ministro portfelis, nes kažkokie išsišokėliai paskelbė peticiją, renka parašus ir siekia panaikinti vienintelę moterį Vyriausybėje.

Vakar apie pietus jau buvo per 26 tūkst. parašų nepatenkintųjų ministrės veiksmais dėl nelaimės Alytaus prieigose.

Ponia raginama atsistatydinti dėl "nežmoniško elgesio su žmonėmis, nes ne šitaip turi elgtis ministrė nelaimės atveju", "dėl abejingumo", "dėl nekompetencijos".

"Kam tie mokymai dėl galimos Astravo avarijos, jeigu šiuo atveju, gyvenimas rodo, valstybės pasiruošimas yra lygus nuliui", – rašė peticijos signatarai.

Kitaip tariant, "laikas būtų ministrei nusileisti ant žemės, nes ji nebesiorientuoja, kas vyksta aplinkui", tad "ponia ministrė turėtų pati susiprasti, kad laikas palikti postą". Tokius prierašus prie savo parašo peticijoje paliko pasipiktinę piliečiai.

Kaip į tai turėtų žvelgti pati ministrė? Politinis persekiojimas, ne kitaip. Panaši frazė nuskambėjo daugiau nei prieš metus, kai ponia susiruošė į, jos supratimu, prasmingą kelionę dalyvauti Okeanijos apaštališkojo gailestingumo konferencijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

o

priko cia zuikis su ;markizu/?gal ji paskyre ministre o gal skvernas mums dzin tik kad si moteris absoliuciai netinkama faktas is kalbos ir veiksmu nes tai ne socbobu reikalas nevelnio neismano idomu kas ikiso?......

deinis

Viena bėda ne bėda ,kiek proga įkasti Karbauskiui ,kiek pasirodyti konservatoriams ,koks noras sukelti sąmyši seime ,žodiu nearti dirvonai ,bet tuo pačiu paaiškėja ,kas kam rūpi ,tik ne valstybės reikalai ,viena moteri teturim ir keletas vyriškių ,jei juos galima pavadinti totalus puolimas

Senjora

Bet ,kad ši ministrė nesenai paskirta,kam viską nurašyti ant jos.Patirties gaunama bedirbant.O ką jei ministras būtų paskirtas vyriškos lities,tai jau gaisro Alytuje nebūtų įvykę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS