Prokuroras apie muštynes Laisvės alėjoje: jie parodė niekinamą požiūrį į mus visus | KaunoDiena.lt

PROKURORAS APIE MUŠTYNES LAISVĖS ALĖJOJE: JIE PARODĖ NIEKINAMĄ POŽIŪRĮ Į MUS VISUS

Pentadienio išpuolio Laisvės alėjoje aplinkybės yra tikslinamos ir tikrai ne visi galimi įtariamieji yra sulaikyti. Galiu tik patvirtinti, kad įtariamųjų ratas tikrai plėsis.

Noriu nuraminti, kad kauniečiams nėra ko bijoti. Apskritai, tai nėra tokio nusikaltimo, kurio nepadarytų žmogus. Tačiau tokie atvejai, kai Laisvės alėjoje, Kauno širdyje kažkas leidžia sau negerbti visuomenės, nesilaiko elementarių moralės normų, elgiasi niekinamai yra labai reti. Aš tai vertinu kaip iššūkį mūsų visuomeninei tvarkai. Noras parodyti kažkokią galią, demonstruoti niekinamą požiūrį į žmones, nesvarbu kokią viso to dingstis. Jie parodė niekinamą požiūrį į mus visus. Reikia vertinti ir tai, kad viskas vyko vidury dienos, kai daug žmonių aplinkui, tame tarpe ir mažamečių. 

Žiaurios muštynės Laisvės alėjoje: kaukėta gauja lazdomis talžė mafijos veikėjus

Justinos Lasauskaitės, skaitytojo, BNS nuotr.

Tikiu, kad žmonėms kilo daug negerų emocijų. Tačiau, žiūrėdamas į netolimą praeitį, prisimenu 2016 metais buvo labai panašus įvykis, kai būsimas statybininkas užpuolė esamus statybininkus. Kilo muštynės Laivės alėjoje. Esami statybininkai sulaikė tą būsimą statybininką, atidavė policijai ir byla buvo baigta pagreitinto proceso tvarka. 

Kontekstas nesikeičia, o tokie šokiruojantys įvykiai yra reti.

Tokių įvykių nėra daug, bet jie labai šokiruoja visuomenę. Tik noriu nuraminti, kad buvo apgalvoti veiksmai ir policija greitai sulaikė įtariamuosius.  

Teisėsaugai nereikalingi pareiškimai tam, kad būtų inicijuotas procesas. Ikiteisminis tyrimas pradėtas ir vykdomas. Mums nėra naujiena, kai asmenys neduoda parodymų arba nebendrauja su teisėsauga. Mes informaciją vertiname ir iš kitų šaltinių – vaizdo stebėjimo kamerų medžiaga, kitų žmonių parodymai. Nukentėję asmenys, net jei jie ir nekalbės, neteiks parodymų, nėra pagrindinis ir vienintelis informacijos šaltinis. 

Darius Valkavičius/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Nusikalstamumo situacija apkritai yra gana stabili. Taip, nusikaltimai daromi, daromi ir organizuotų nusikaltimų kontekste. Mūsų veiklos teritorijoje yra visų rūšių nusikaltimų. Žiūrėdamas nusikalstamumo tendencijas galiu pasakyti, kad gyvename tikrai gerą laiką ir aštrių situacijų išvengiame. Bandymas sulyginti  incidentą Laivės alėjoje su 1990 metais kiek perdėtas, taip tikrai nėra. 

Per pastaruosius 10 metų teismui perduoti 52 469 ikiteisminių tyrimų – ištirtos ir teismui atiduotos bylos. Čia ramu? Kontekstas nesikeičia, o tokie šokiruojantys įvykiai yra reti.  

 

 

 

Skaitytojo nuotr.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

pilietis kaunietis

Kai prokuroras durnas,tai ir teisesauga tokia pati.Kad banditai lazdomis sudubasino kita bandita viesoje vietoje,bet pasaliniai nenukentejo,tai ir aiskinkis ,tavo darbas,o man kaip pilieciui,tik geras jausmas,kad bandita tokie patys pamoke.

?

Butu susimuse policininkai ar prokurorai butu normalu?Kiek bėdu Kaune kelia paugliai niekam neidomu Rugsėji kai kuriuose parkuose praeiti bus nesaugu.

Merui dzin

Jis po Laisves al. nevaikšto nuo duru iki duru su mašina..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS