Proto užtemimas | KaunoDiena.lt

PROTO UŽTEMIMAS

Šiandien tūkstančiai Lietuvos abiturientų laiko matematikos valstybinį brandos egzaminą. Daugeliui jų tai jau paskutinis išbandymas mokykloje per ilgus dvylika mokslo metų. Šis faktas, tarsi ir turėtų kelti palengvėjimą, tačiau nekelia. Geriausiu atveju – jaudulį, nerimą, blogiausiu – ir panikos priepuolius. Priklausomai nuo abituriento pasirengimo ir nervų sistemos tvirtumo.

Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjai į savo paskutinį prieš vasaros atostogas brandos egzaminą žengė ne tik virpančiomis širdimis ir drebančiomis kojomis, bet ir stringančiomis smegenimis. Vaizdiniai, kuriuos Belgrade atsisveikinimui iki rudens lietuviai paliko savo sirgaliams, ne vieną jų mintimis nubloškė beveik du dešimtmečius atgal. Į laikus, kai dauguma minėtų šiandieninių abiturientų dar nė nebuvo gimę. Tada Stasio Stankaus ir Juliaus Kvedaro diriguotiems rinktinės didžiavyriams per visas rungtynes gal vos kartą pavykdavo peršliaužti į varžovų aikštės pusę. Valstietiškas lietuvių žaidimo stilius didesnę grėsmę kėlė ne jų priešininkams, o sirgaliams, išlepintiems kokių nors estetiškų Čempionų lygos žaidimo vaizdų.

Lietuvos futbolo rinktinė į savo paskutinį prieš vasaros atostogas brandos egzaminą žengė ne tik virpančia širdimi ir drebančiomis kojomis, bet ir stringančiomis smegenimis.

Panašiai šią savaitę atrodė ir Valdo Urbono komanda. Pirmąjį kėlinį Belgrade lydėjo ir panikos priepuoliai, ir abejingumas, ir proto užtemimas. Prie šio košmaro labai derėjo tuščios Rajko Mitičiaus stadiono tribūnos. Tarsi UEFA savo sankcijomis būtų iš anksto numačiusi ir mėginusi apsaugoti nuo psichologinių traumų su tokiu vaizdu retai susiduriančius žiūrovus. Nors antrajame kėlinyje vaizdas šiek tiek pasikeitė, pažeminimo ir beviltiškumo įspūdis lietuvius lydės dar ilgai.

Belieka tikėtis, kad rinktinė per artimiausias akistatas rudenį savo sirgaliams, tarp kurių, matyt, bus ir dabartinių abiturientų, įrodys, kad su ja verta likti. Ne tik patyčioms prilygstančiuose komentatorių forumuose, bet ir stadionų tribūnose. Tiesa, vertinant realiai, su grupės favoritėmis – Ukraina ir Portugalija mūsų futbolininkams teks šokti aukščiau bambos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

LKL

Ir ko čia agituoji-neturim komandos,turim avinų bandą taip užsidirbančią pragyvenimui,pabėgioja po stadioną ''retkarčiais''jeigu tankiai bėgiotų būtų geriau,pasiima atlyginimą ''sąžiningai uždiirbtą''ir nusispjauti jiem į tas pergales,kokio velnio čia draskytis ir taip gerai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS