Šiugždantis socializmas | KaunoDiena.lt

ŠIUGŽDANTIS SOCIALIZMAS

Atrodo, socializmo pergalė vėl neišvengiama. NT mokesčio revoliucionieriai triumfuoja. Apmokestinąmųjų kartelė nuleista iki 150 tūkst. eurų. Bedieviškai šventa ir teisinga. Užsidirbai per daug – atimam. Nes o kam dirbai? Valstybės biudžetas papildomai gautų apie 8 mln. eurų, o savivaldybių biudžetai – apie 1,2 mln. eurų per metus.

Tie, kurie kuria šiuolaikinį buržuazinį socializmą, ko gero, nesutiko senamiesčio gatve liūdnai einančios senos senos aktorės. Po pažasčia nešinos skepeton susukto paveikslo. Į lombardą. Ten šiais laikais ne tik vagys ir narkomanai daug ką neša. Ir dori žmonės, galo su galu negalintys sudurti. Gyvenantys nuo skolos iki skolos, nuo vieno mėnesio komunalinių mokesčių mokėjimo dienos iki kito.

Velniškai nuodėminga turėti per gyvenimą užgyventą butą senamiestyje. Tai kas, kad tik du kambarėliai čia? Vienam – lova, kitam – aukštos ir plačios knygų lentynos bei dar 3 žinomų dailininkų paveikslai, dovanoti seniai seniai, kai aktorei lenkdavosi žiūrovų salė. Daugiau nieko nepavyko užgyvent. Tačiau buto vertė išstypusi aukščiau, nei kerta NT mokesčio dalgis.

Pensininkai, prieš buržuazinius laikus lenkę nugaras, anuo metu gavo butus. Dabar, gėda pasakyti, grįžo keletą istorijos žingsnių atgal, juos pavertė socialistinėmis "komunalkomis" – laisvą kambarį nuomoja studentams ar jaunoms šeimoms be vaikų ir be kačių. Ir dar. Tsss... Pensininkas neturi individualios veiklos pažymos. Nemoka mokesčių. Įsivaizduojate?! Pensininkas nemoka mokesčių.

Seimo Kultūros komiteto pirmininkas naktimis nemiega. Kaip apmokestinus tuos, kurie turi mažiau nei jis. Apmokestinti tokius, kurie turi tiek pat ar daugiau, daug proto nereikia. Čmaukšt! – pelno mokestį nuo 15 iki 20 proc., kaip ir vargingiausiems piliečiams. Bet kur tada biudžeto pinigus reikėtų dėt? Pasak Statistikos departamento, Lietuvos nefinansinės bendrovės per tris šių metų ketvirčius uždirbo 4,8 mlrd. eurų ikimokestinio pelno. 5 proc. sudarytų 24 mln. eurų. Velniškai per daug. Kai iš NT mokesčio tris kartus mažiau tereikia.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kauniete-suvalkiete

taip autorius teisus,ir tai sirdi draskanti tiesa,,tai burzhuazinis socializmas,,chaosas is kurio neisbrendame apie 30 metu uzsikresdami neapykanta ir nepasitikejima LAISVEJE!![[tai brangiausia BUSENA zmogui ,,,betttttt….

Jopštararai

Tai atsakys vieną kartą NT apmokestinėtojai į vieną paprastą klausimą ar neatsakys - Ar mesit neišgalinčius susimokėti šito "buržujų" mokesčio, pirmiausia vienišus senukus, iš namų, ar palauksit, kol patys badu išdvės ir savo NT valstybei paliks? O tada valstybė pati sau NT mokestį mokės, ar kaip?

Valstybės kontrolė aiškiai rodo, kur yra ištaškomi pinigai, bet argi kolūkiečiams tai rūpi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS